Οι αγώνες μου για τον αγώνα όλων μας για τα "παιδιά" μας

Οι αγώνες μου για τον αγώνα όλων μας για τα "παιδιά" μας

Ένα βιβλίο γεμάτο με αγώνες προσφορά αγάπης και σεβασμού για έναν αγώνα σημαντικότερο απ' όλους, για τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή των "διαφορετικών" παιδιών μας, όταν δε θα υπάρχουμε εμείς στη ζωή τους.

Όταν ξεκινήσαμε να φτιάξουμε το Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ - "4amea" δε σκεφτήκαμε το που θα βρούμε τους οικονομικούς πόρους για να κάνουμε το όνειρο χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία αλλά και των γονέων αυτών πραγματικότητα.

Από τη στιγμή που ο σκοπός είναι ιερός αλλά και επιτακτική ανάγκη, τα χρήματα είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούν. Έλα όμως που δεν έχω μάθει ποτέ να στηρίζομαι στις πλάτες άλλων, έτσι αντί να βγούμε και να ζητάμε χρήματα από εδώ και από εκεί, αποφάσισα για πρώτη φορά στη ζωή μου να κάνω κάτι που δε συνηθίζω, και που γενικά απέφευγα πάντα...

Δε συνήθιζα να δίνω συνεντεύξεις όχι γιατί σνόμπαρα τους δημοσιογράφους, κάθε άλλο σεβόμουν τη δουλειά τους, απλά δεν το θεωρούσα μέρος της δικής μου δουλειάς το να δίνω συνεχώς συνεντεύξεις.

Η δουλειά μου ήταν να παίζω ποδόσφαιρο, να προπονούμαι, να κάνω καλή διατροφή, να κάνω φυσικοθεραπείες, να προπονούμαι διπλά κάποιες περιόδους και να ξεκουράζομαι πολύ καλά έτσι ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.

Γι' αυτό και ποτέ δε μίλησα αναλυτικά και με πολλές λεπτομέρειες για όλα όσα απασχολούσαν τον κόσμο.

Πέρυσι το καλοκαίρι μου έγινε πρόταση από κάποιον να μου βγάλει το βιβλίο, μετά από πολλές συζητήσεις αποφάσισα να μην προχωρήσω μαζί του και εκεί μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να κάνω μεν το βιβλίο αλλά όχι για να το εκμεταλλευτεί κάποιος τρίτος αλλά για να στηρίξω το όραμα της "4amea" για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Οι αγώνες μου για τον αγώνα όλων μας για τα παιδιά μας , χαλάλι τους 1000 φορές, γιατί ο αγώνας της ζωής δε σταματάει ποτέ όταν έχεις μάθει να αγωνίζεσαι.

Η "αθλητική βιογραφία" μου θα είναι ένα μεγάλο βιβλίο, που απαιτεί πολύ χρόνο για να γραφτεί, και πιστεύω πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί, έχουν γραφτεί πολλά κεφάλαια και θα είναι εμπλουτισμένη με πολύ φωτογραφικό υλικό.

Πολλά χρόνια μέσα στα γήπεδα, πολλοί οι τραυματισμοί και σωματικοί και ψυχικοί.

Πολλές οι αποκαλύψεις και οι εκπλήξεις, δίχως μικρότητες και απωθημένα, γιατί όταν έφυγα έφυγα γεμάτος μέχρι και την τελευταία στιγμή μου.

Πολλά τα κεφάλαια του βιβλίου, πάνω από 30...

Κεφάλαια που θα είναι αφιερωμένα σε σταθμούς και ανθρώπους που άξιζαν ή που δεν άξιζαν...

Και ναι θα έχει μέσα όλους τους σταθμούς μου, θα έχει και τις μαύρες εποχές του Ολυμπιακού αλλά και τις καλές ,και Εθνική Ελλάδος, και Αλκέτα Παναγούλια, και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, και τον Ηρακλή, και τη Βέροια, και τον Απόλλωνα και τον Άρη Πετρούπολης, και πριν από αυτόν, και την ΑΕΚ, και ασφαλώς την περιβόητη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό...

Η ιστορία όταν γράφεται δεν ξεγράφεται, ότι και να λέμε, ότι και να κάνουμε...  Όμως το παρασκήνιο είναι το παν... Και αυτό ποτέ δεν γράφτηκε από κανέναν... Καθόλου τυχαίο, να ξέρετε.

Για να μπουν λίγο τα πράγματα στη θέση τους, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί έτσι είναι τα πράγματα...

Επάνέρχομαι όμως στο σκοπό της έκδοσης του βιβλίου που είναι ο μόνος λόγος που το αποφάσισα.

Σκοπός του βιβλίου είναι η οικονομική ενίσχυση για την υλοποίηση της έρευνας πάνω στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών αμεα και των οικογένειών τους, έτσι ώστε να υπάρξει μέλλον για τα παιδιά μας όταν δε θα βρισκόμαστε εμείς δίπλα τους.

Γι' αυτό και θα παρακαλέσω όλο τον κόσμο να είναι ενωτικός και να μη σταθεί σε ομάδες σε χρώματα και σε κόμματα.

Είναι μία έρευνα που θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα από άκρη σε άκρη, αφορά όλα τα Ελληνόπουλα ΑμεΑ, όλους του Έλληνες ΑμεΑ, αφορά τον κάθε έναν από εμάς, γιατί όλοι είμαστε εν' δυνάμει ΑμεΑ, απλά δεν το έχουμε καταλάβει.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, θα χρειαστεί να πάμε και στο μικρότερο χωριό που υπάρχει άνθρωπος με αναπηρία και θέλουμε τη στήριξη του κόσμου για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας.

Οι αγώνες γεμίζουν γήπεδα και στάδια, αυτός ο αγώνας ας γεμίσει τις ψυχές μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δίχως εμάς.

Και όπως συνηθίζω να λέω, γεννήθηκα αγωνιστής, και τα παπούτσια θα τα κρεμάσω μόνο όταν το αποφασίσει ο Θεός.

 

Τάσος Μητρόπουλος

spiti kids 1 small

Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ


Image

100% ιδιωτικοί πόροι

Η 4amea είναι ιδιωτική πρωτοβουλία του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου. Πηγή ζωής της είναι το εργαστήρι της και η αγάπη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ και κρατική επιχορήγηση.

Επικοινωνία

Προσφορά Αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεων μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.

GR6001602650000000085195476 Attica Bank