Second Family 4amea

Second Family 4amea

Second Family  σημαίνει «δεύτερη οικογένεια», δηλαδή η οικογένεια που θα υποδεχθεί τα παιδιά όταν δε θα υπάρχει η βιολογική τους οικογένεια για να τα στηρίζει.

Σημαίνει ακόμα ταίριασμα μεταξύ των παιδιών από νωρίς, γιατί όλες οι προσαρμογές θέλουν το χρόνο τους πόσο μάλλον να δημιουργηθεί μία «δεύτερη οικογένεια» για ανθρώπους άγνωστους έως τώρα μεταξύ τους και ΑμεΑ.

Το καινοτόμο project «Second Family 4amea» θα αλλάξει τα ως τώρα δεδομένα των δομών που φιλοξενούν ανθρώπους με αναπηρία.

Τα παιδιά θα γίνονται φίλοι, θα ταιριάζουν δηλαδή μεταξύ τους πολύ πριν καταλήξουν να ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι, και όταν τελικά καταφέρουν να συνυπάρξουν θα νιώθουν πως το ένα παιδί είναι φίλος με το άλλο, και αυτό επιτυγχάνεται με εκπαίδευση και καλλιέργεια της εν συναίσθησης.

Μπορεί τα παιδιά με αναπηρία τις περισσότερες φορές να μη μπορούν να μιλήσουν γιατί στερούνται το «λόγο», αυτό όμως δε σημαίνει πως θα τους επιβληθεί να ζήσουν με ανθρώπους που η παρουσία τους τους ίσως τους είναι δυσάρεστη.

Κάθε άνθρωπος αξίζει το σεβασμό μας και του οφείλεται το να μπορεί να διαλέξει με ποιον θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του, και αυτό μπορεί να πετύχει μόνο με διάστημα «προσαρμογής» και ταιριάσματος των παιδιών σε μικρές ομάδες (τρία έως τέσσερα παιδιά)  για αρκετό διάστημα πριν τελικά καταφέρουν να συγκατοικήσουν.

Το «Second Family 4amea» θα είναι ένα χωριό, που τα παιδιά ΑμεΑ δε θα κινδυνεύουν να χαθούν μέσα σ’ αυτό, τα σπίτια τους θα είναι χωρισμένα ανά κατηγορία αναπηρίας και ασφαλώς μέσα στο χωριό θα υπάρχουν καταστήματα εκπαίδευσης (μανάβικο, χασάπικο, κομμωτήριο, κ.λ.π.) για δια δραστική εκπαίδευση.

Το «Second Family 4amea» είναι όνειρο ζωής για κάθε γονέα παιδιού με αναπηρία, είναι ο σημαντικότερος λόγος ύπαρξης της 4amea, είναι ο στόχος που δε θα σταματήσουμε να προσπαθούμε μέχρι να επιτευχθεί…

Είναι η ευλογία που αξίζει στα παιδιά μας.

ΥΓ. Το παιδικό – διδακτικό Βιβλίο «Είμαι παιδί, είμαι άγγελος και ήρθα να σε διδάξω» αποτελεί το πρώτο «όχημα» στήριξης για τη δημιουργία του χωριού «Second Family 4amea». Μάθετε περισσότερα για το Βιβλίο μας

spiti kids 1 small

Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ


Image

100% ιδιωτικοί πόροι

Η 4amea είναι ιδιωτική πρωτοβουλία του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου. Πηγή ζωής της είναι το εργαστήρι της και η αγάπη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ και κρατική επιχορήγηση.

Επικοινωνία

Προσφορά Αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεων μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.

GR6001602650000000085195476 Attica Bank