Προσφέρω Τρόφιμα και Ρούχα

Προσφέρω Τρόφιμα και Ρούχα

Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δράση αλληλεγγύης και στήριξης με τρόφιμα και ρουχισμό των “προστατευομένων μελών” μας, αρχικά ήρθαμε σε επαφή με κοινωνικές υπηρεσίες  δημοσίων φορέων και μάθαμε ποιοι συνάνθρωποί μας έχουν διαπιστωμένη ανάγκη από τρόφιμα λόγω της πολύ χαμηλής οικονομικής τους κατάστασης.

Το πλησίασμα των οικογενειών που έχουν παιδιά με αναπηρία και παράλληλα τα φέρνουν δύσκολα πέρα, δεν είναι πάντα εύκολο.

Οι άνθρωποι αυτοί διακατέχονται από μία ευπρέπεια που σε καθηλώνει, γιατί δεν τους αρέσει το ότι βρίσκονται πλέον  σε δύσκολη θέση, κάποιοι από αυτούς δεν ήταν πάντα έτσι, πιο συγκεκριμένα οι περισσότεροι.

Όταν έχεις άνθρωπο με αναπηρία στη ζωή σου τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα, τις περισσότερες φορές ο άνδρας εγκαταλείπει τη μητέρα και δεν της δίνει ούτε διατροφή για το παιδί τους.

Αυτό έχει ως συνέπεια η μητέρα και το ΑμεΑ παιδί της να ζουν… Τρόπος του λέγειν το να ζουν, με το χαμηλό επίδομα αναπηρίας που δίνει το κράτος για το παιδί.

Εννοείται πως η μητέρα δε μπορεί να εργαστεί γιατί το παιδί με αναπηρία έχει τεράστια ανάγκη φροντίδας, συνεπώς το ντουλάπι με τις καθημερινές προμήθειες για το φαγητό τις περισσότερες φορές είναι άδειο.

Ακόμα όμως και όταν υπάρχει ο πατέρας στην οικογένεια, οι τεράστιες ανάγκες για τη σωστή φροντίδα ενός παιδιού ΑμεΑ, ξεπερνούν κατά πολύ ένα βασικό μισθό με τα σημερινά δεδομένα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και δεύτερο παιδί στην οικογένεια και χρειάζεται και αυτό τα έξοδα που χρειάζονται όλα τα παιδιά μας για να ακολουθήσουν τις στοιχειώδεις γραμματικές γνώσεις.

Η βοήθεια που δέχονται τα “προστατευόμενα μέλη” από εμάς τις περισσότερες φορές τους φέρνει σε αμηχανία και τους δημιουργεί τεράστια θετική αλλά απρόσμενη έκπληξη και ασφαλώς ελπίδα.

Αυτό τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας, αυτή η αξιοπρέπεια που είναι αποτυπωμένη στο βλέμμα τους είναι που δίνουν στη 4amea, ώθηση για ακόμα μεγαλύτερες δράσεις αγάπης και φροντίδας απέναντί τους.

Συνάμα όλοι εμείς οι άνθρωποι που έχουμε αφιερώσει την καρδιά μας στο σκοπό της, νιώθουμε τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται γιατί πρώτα απ’ όλα είναι οι “δικοί” μας αγαπημένοι άνθρωποι, και έπειτα είναι τα “προστατευόμενα μέλη” μας.

Γι’ αυτό αν θέλετε να προσφέρετε τρόφιμα και ρούχα για τους αξιοπρεπείς συνανθρώπους μας που βιώνουν περήφανα αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, μπορεί τε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή στέλνοντας  μας e-mail, έτσι ώστε να βρεθείτε κοντά μας και πάνω απ’ όλα κοντά στο συνάνθρωπο που χρήζει βοηθείας για την επιβίωσή του.

Ο ρουχισμός προσφέρεται δύο φορές το χρόνο, κάθε φθινόπωρο και άνοιξη κατόπιν συνεννοήσεως.  

Τα ρούχα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση χωρίς έντονες φθορές, καθαρισμένα προσφάτως και τοποθετημένα σε προστατευτικές κούτες ή σακούλες.

 

Ευχαριστούμε πολύ

 

 

Προϋποθέσεις για γίνετε Προστατευόμενα Μέλη:

  1. Να είστε Ωφελούμενο Μέλος
  2. Να είστε μονογονεϊκή οικογένεια
  3. Να είστε άνεργος/η
  4. Να προσκομίσετε τελευταίο εκκαθαριστικό και Ε9
  5. Κατ'οίκον συνέντευξη από κοινωνική λειτουργό της 4amea.

spiti kids 1 small

Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ


Image

100% ιδιωτικοί πόροι

Η 4amea είναι ιδιωτική πρωτοβουλία του Τάσου Μητρόπουλου και της Νένας Χρονοπούλου. Πηγή ζωής της είναι το εργαστήρι της και η αγάπη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ και κρατική επιχορήγηση.

Επικοινωνία

Προσφορά Αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεων μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.

GR6001602650000000085195476 Attica Bank