4amea

We Solve: “Γεφυρώνοντας την απόσταση”

Οι εθελοντές της Νομικής σχολής Αθηνών έχουν ιδρύσει έναν κοινοτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό να συμβάλλουν εθελοντικά τα μέγιστα σε κάθε ομάδα ανθρώπων που θίγονται τα δικαιώματά της.

Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι προτεραιότητά τους και γι’ αυτό χθες 12 Μαϊου 2022, διοργάνωσαν στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με τεράστια επιτυχία μία δράση ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Οι τελειόφοιτοι αλλά και σπουδαστές της Νομικής Σχολής Αθηνών που αποτελούν το We Solve είναι οι κυρίες :
Μαρίλια Τσόπελα, Χριστινα Τασούλη, Ισμηνη Σαρκίρη, Μαίρη Τζιόρα, Νίνα Λαγκαδιανού, Κλειώ Λαγκαδιανού, Κωνσταντίνα Καραντζά, Μαρία Ανδρικοπούλου, Χρύσα Ρώμα, Τζίνα Κανελοπούλου, Ειρήνη Πετμεζά, Δανάη Κουζούπη, Άννα Φαφαλιού και ο κύριος Θάνος Γεωργούντζος.

Ομιλητές ήταν οι :

 Καρολίνα Πελενδρίτου 

Η κ. Καρολίνα Πελενδρίτου έχει ανέβει στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων έξι φορές στο σύνολο (3 Χρυσά μετάλλια, 1 Αργυρό και 2 Χάλκινα).

Βασίλης Κασιμάτης

Ο κ. Κασιμάτης είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική εκπαίδευση και την εργασία με νέους.
Εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια με Άτομα με Αναπηρία και η τελευταία θέση του είναι Διευθυντής στο Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Μαρία Γαβουνέλη

Η κ. Μαρία Γαβουνέλη είναι δικηγόρος Αθηνών και έχει επανειλημμένως ορισθεί πρόεδρος διαιτητικών σχηματισμών, συμπεριλαμβανομένου ικανού αριθμού διαιτησιών σε θέματα ενέργειας.

Είναι ακόμη, καθηγήτρια Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Κέντρου Ερευνών για το Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο Athens PIL, Associate Research Fellow, Institute of Advanced Legal Studies, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (2005-2019), Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2019-2022), καθώς και μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Νικόλαος Ι. Παπασπύρου

Ο κ.Νικόλαος Ι. Παπασπύρου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Οξφόρδη (ευρωπαϊκό και συγκριτικό δίκαιο) και το Χάρβαρντ (δημόσιο δίκαιο) ενώ ανακηρύχθηκε διδάκτωρ νομικών επιστημών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ το 2000. Ακόμη, υπηρέτησε ως Ειδικός Γραμματέας της Βουλής το διάστημα 2009-2016 (ΙΓ΄ έως ΙΣΤ΄ περίοδος).

Κώστας Μπακογιάννης

Ο κ.Κώστας Μπακογιάννης είναι Δήμαρχος Αθηναίων. Aπό το 2014 έως το 2019 υπηρέτησε ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και από το 2011 έως και το 2014 ως Δήμαρχος Καρπενησίου.

Γεώργιος Γεραπετρίτης

Ο κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης είναι Έλληνας συνταγματολόγος, βουλευτής και υπουργός.
Μεγάλωσε στον Πειραιά και κατάγεται από το χωριό Μενετές της Καρπάθου. Είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα.
Στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και στις 9 Ιουλίου του 2019 ορίστηκε υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μεταξύ  όλων των υπολοίπων είχα την τιμή να προσκληθώ από την ομάδα των νέων δικηγόρων που ίδρυσαν το “We Solve” για να μιλήσω και ως μητέρα παιδιού με αναπηρία αλλά και ως εθελόντρια γραμματέας του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου 4ΑΜΕΑ, επάνω στα “πραγματικά” και το επισημαίνω στα “πραγματικά” προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που ανήκουν στην κοινότητα των ΑμεΑ.

Ο κ.Ιάκωβος Μυλωνάς μίλησε για την παράσταση που σκηνοθετεί με τίτλο “Η τέλεια γυναίκα” και πρωταγωνίστρια είναι μία νέα  δυναμική γυναίκα, (είναι η κοπέλα που βρίσκεται δίπλα μου επάνω στο αμαξίδιο της καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας μου) και λέγεται Μαρία Χριστίνα Νάνα Τζαβάρα.

Ο κ. Φώτης Λέφας μας παρουσίασε τη σημαντικότητα των σκύλων οδηγών στη ζωή των συνανθρώπων μας με τύφλωση, έκανε βοιωματική παρουσίαση με ένα εκπαιδευμένο λαμπραντόρ από τη Liberty Guide Dogs που αξίζει να τονιστεί πως δωρίζει τους σκύλους οδηγούς σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη

 

Ενημερωθήκαμε για πολλά χθες…

Δυστυχώς τα καθημερινά, τα απλά, τα λογικά, τα ζητούμενα, τα άλυτα ακόμα άλυτα παραμένουν και κάτι μου λέει πως θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμα γιατί δεν τα ακούσαμε να έχουν μπει στο πρόγραμμα που όλοι μας περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να αναγγελθεί κάποια στιγμή λεπτομερώς.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που ήταν στην αίθουσα του Σεραφείου και με συγκίνησε με τις αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου αλλά και στο τέλος αυτής και εύχομαι την επόμενη φορά αυτά που θα ακούσουμε κάποιο σχεδιασμό  να μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα.

Να μη μοιάζει άπιαστο όνειρο, για το καλό όλων των ΑμεΑ που ταλαιπωρούνται δεκαετίες ολόκληρες.

Το κοινό μας ταξίδι για τα δικαιώματα των Ανθρώπων με αναπηρία με τους εθελοντές του We Solve μόλις ξεκίνησε, γιατί αυτά τα νέα παιδιά γίνονται η ελπίδα και το φως που έχουμε ανάγκη.

Μόνο χαρά και σεβασμό στα πρόσωπά τους, μας προκαλούν η παρουσία και η ευγένεια που τα διακρίνει, τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές για την άψογη διοργάνωση, για τον υπέροχο λόγο τους, για τη σεμνότητα και την ευγένειά τους.

Νένα Χρονοπούλου  – Μητροπούλου

Εθελόντρια Γραμματέας 4ΑΜΕΑ

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο