4amea

Χρυσούλα Μαυράκη: Ψυχική Σύμβουλος

Η κυρία Μαυράκη ήρθε στη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο το καλοκαίρι του 2008, τότε που έπρεπε να διαχειριστούμε μαζί με το Χρηστάκο την απώλεια του βιολογικού μπαμπά.

Από τότε έμεινε μαζί μας, γιατί πολύ απλά όποιος τη γνωρίζει νιώθει τόσο ήρεμος και σίγουρος που σε καμία περίπτωση δε θέλει να σταματήσει η επαφή μαζί της, σε όλα τα επίπεδα.

Η οξυδέρκεια του πνεύματός της, η εμπειρία της αλλά και η πραότητα του χαρακτήρα της σε συνδυασμό με την εύστοχη δυναμική της, σε οπλίζουν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Η πρότασή μας για την επιστημονική της συμβολή στα “ωφελούμενα μέλη” της 4Aame, όχι μόνο τη βρήκε απόλυτα σύμφωνη αλλά ήταν πρόθυμη να έχει προσωπική επαφή με γονεις και παιδια, εντελώς εθελοντικά, προκειμένου να συμβάλει ουσιαστικά σε θέματα που απασχολούν τους γονείς για τα παιδιά τους αλλά και για τους ιδίους.

Μία υπέροχη συνεργασία ξεκινάει λοιπόν, με μία γυναίκα-επιστήμονα που μόνο αγάπη, ηρεμία και σωστή ενημέρωση θα προσφέρει στους συνανθρώπους μας.

Η οικογένεια μας, μεγαλώνει με την πολυτέλεια της σωστής γνώσης και επίγνωσης και αυτό είναι πραγματική ευλογία.
Καλώς όρισες αγαπημένη κ. Χρυσούλα Μαυράκη, η βοήθειά σου είναι πολύτιμη και άκρως αναγκαία.

Λίγα λόγια ενημέρωσης για την κ. Μαυράκη

Η κ. Χρυσούλα Κουτελιέρη-Μαυράκη είναι Ψυχοπαιδαγωγική Σύμβουλος και κάτοχος πτυχίου Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Αθηνών επίσης είναι καθηγήτρια της Αγγλικής και της Γαλλικής Γλώσσας.

Έχει ειδικευθεί στο Εικαστικό Παιχνίδι και την εμψύχωση ομάδων καθώς και στη Συμβουλευτική παιδιού και οικογένειας.

Διευθύντρια από το 1978 του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Ο Παιδόκηπος». συνεχίζοντας έγινε Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και συνεργάτης παιδικών σταθμών και Εκπαιδευτικών Οργανισμών, Σχολείων, επίσης σε Κέντρων Η/Υ, κατασκηνώσεων (Το Μικρό Εργαστήρι, Ηράκλειο Κρήτης – Η Χιονάτη, Τρίκαλα – Μαριέττα, Πύργος – Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου, Αιγάλεω κ.λπ.).

Είναι  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών.

Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια όπως:

Σεμινάρια Αισθητικής Αγωγής της ΕΛ.Ε.Π.Ε.Σ. από το 1989 έως το 1993 στην Αθήνα, Πειραιά, Χαϊδάρι (Πλαστική, Ζωγραφική, Κολλάζ, Μουσειακή Αγωγή, Ελληνική Παράδοση),

Σεμινάρια Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών στην Αθήνα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά (Πλαστική – Ζωγραφική – Μουσειακή Αγωγή),

Σεμινάρια Γραφείου Δημοτικής Εκπαίδευσης Διαμερίσματος Πειραιώς, Σχ. Σύμβουλος Φανή Βαγενά (Πλαστική),

Σεμινάριο Συλλόγου Νηπιαγωγών Λειβαδιάς (Εικαστικό Παιχνίδι),

Σεμινάριο Συλλόγου Νηπιαγωγών Αμφίσσης (Εικαστικό Παιχνίδι),

Σεμινάριο εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ΠΙΚΠΑ Ναυπλίου (Ζωγραφική),

Διδασκαλία σε νηπιαγωγούς Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας στο Π.Ε.Κ. Ηλιουπόλεως και σε πολλά άλλα σεμινάρια στην επικράτεια.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ημερίδες, συνέδρια και συμπόσια ως εισηγήτρια.

Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Παιδικών Σταθμών (Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών – Απρίλιος 1991 – Οργάνωση ΣΙΠΣ),

Είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αισθητικής Αγωγής (Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών –Νοέμβριος 1992 – Οργάνωση ΕΛ.Ε.Π.Ε.Σ.),

Συντονίστρια του 1ου Πανελληνίου Κατασκηνωτικού Συνεδρίου ΕΒΕΑ – Μάϊος 1993.

Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση και στήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων και ομάδων σε κοινοτικά προγράμματα, με τη στήριξη κακοποιημένων παιδιών στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στηρίζει συμβουλευτικά παιδιά και οικογένειες σε ομάδες ή ατομικά.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Αρθρογραφία

Μετάβαση στο περιεχόμενο