Το κορίτσι έχει άποψη για τα επιδόματα των παιδιών ΑμεΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Ο κόσμος έχει ξεφύγει, ο κάθε ένας μπορεί να βγαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να γράφει ανενόχλητος ότι θέλει δίχως κανένα κόστος.

Η κάθε μία που έχει κάποιο “οικονομικό” πρόβλημα και το τονίζω γιατί θα διαπιστώσετε παρακάτω πως το πρόβλημα δε μπορεί να είναι μόνο “οικονομικό”, σκαρφίζεται λύσεις που θα είναι επικερδείς για εκείνη αδιαφορώντας αν θα ζημιώσουν τους υπολοίπους και μάλιστα ποιους;

Εκείνους που δίνουν καθημερινή μάχη για το καλό της υγείας τους, εκείνους που κέρδισαν ότι έχουν σήμερα με αγώνες και κόπους, εκείνους που το αύριο τους είναι άγνωστο, ή μάλλον δυστυχώς είναι γνωστό.

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα… Όχι να μπορέσω να πάρω και εγώ μία δική μου, πόσες φορές δεν το έχουμε πει και δεν το έχουμε νιώσει.

Σε ανάρτηση που έγινε για εμένα πριν λίγες ημέρες γράφτηκαν αρκετά σχόλια τα περισσότερα ήταν σχόλια αγάπης, υπήρχαν όμως και κάποια τόσο κακοπροέραιται και τόσο πικρόχολα που πραγματικά μου έκανε εντύπωση το πόση κακία υπάρχει ακόμα και σε θέματα υγείας.

Εντύπωση μου έκαναν τα δημόσια σχόλια της Natali Maria Gricasi, μιας κοπέλας που φαίνεται πως δεν έχει ιδέα από τις πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας αλλά και των οικογενειών μας, αυτό όμως δεν την εμποδίζει να έχει άποψη και μάλιστα και μία οικονομική πρόταση μείωσης των επιδομάτων των παιδιών με αναπηρία κατάμουτρα σε εμάς αναρτημένη δημόσια και απροκάλυπτα !!!

Μέσα από τις φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook φαίνεται πως της αρέσει η χλιδάτη ζωή με ανέσεις και όμορφα πανάκριβα δώρα, και παρ’ όλο που για τον εαυτό της επιθυμεί το καλύτερο και το ακριβότερο και πολύ καλά κάνει προτείνει δίχως να ερωτηθεί από κανέναν, ένα οικονομικό πλάνο ενίσχυσης των “τυπικών” παιδιών έτσι ώστε να ενισχύονται και αυτά με 120,00 ευρώ μηνιαίως, που θα τα εξασφαλίσει το κράτος από τη μείωση των προνοιακών επιδομάτων των παιδιών με αναπηρία.

Δεν είναι κακό να προσδοκεί κάποιος να τον βοηθήσει το κράτος το κακό είναι πως η εν’ λόγω κυρία θεωρεί πως τα επιδόματα των παιδιών ΑμεΑ είναι πολύ μεγάλα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και πως είναι άδικο να παίρνουν μόνο από 28 έως και 70 ευρώ τα τυπικά παιδιά για να ζήσουν, γι’ αυτό προτείνει να παίρνουν τα παιδιά μας 300,00 ευρώ, θεωρεί πως τους είναι αρκετά και τα υπόλοιπα να τα δίνει το κράτος στα παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Κανένας ασφαλώς δεν της εξήγησε πως τα επιδόματα των παιδιών ΑμεΑ τα δίνει το κράτος επειδή υπάρχει πρόβλημα υγείας, ” εφ’ όρου ζωής”…

Αν κάτι λέει αυτό… Επειδή τα ιατρικά έξοδα είναι αβάσταχτα για τους γονείς, επειδή η διδαχή των παιδιών μας απαιτεί έξοδα καθημερινά και ατελείωτα, επειδή η διατροφή των παιδιών μας τις περισσότερες φορές είναι ειδική, όπως και η θεραπευτική τους διαδρομή, όπως και οι φυσιοθεραπείες τους, όπως και η ειδική αγωγή όπως και η ανύπαρκτη βοήθεια στο σπίτι για τους γονείς που δεν τολμούν να αρρωστήσουν, όπως και η κοινωνική τους ζωή που δυστυχώς με κάτι σαν εσένα στο διάβα τους είναι καταδικασμένη να μείνει ανύπαρκτη.

Όταν λέμε για κοινωνικό ρατσισμό αυτό εννοούμε, όταν λέμε για πλήρη άγνοια και για απύθμενο θράσσος αυτό ακριβώς εννοούμε, και δυστυχώς μπορεί να γίνει χειρότερο.

Η συγκεκριμένη είναι μία από τις πολλές που σκέφτονται έτσι, είναι μία απ’ όλες και δυστυχώς είναι χιλιάδες και μετά λες πως υπάρχει ευαισθησία, και είναι γυναίκα, αυτή αύριο μπορεί να γίνει μητέρα ή ίσως και να είναι…

Ξέρω τι σκέφτεστε, όχι δεν το επιθυμώ, θα ήταν ανάξια να μεγαλώσει έναν τέτοιο άγγελο… Επιθυμώ την υγεία όλου του κόσμου, των μωρών ακόμα περισσότερο.

Απλά είστε λίγοι που είσαστε δίπλα μας, είστε λίγοι που αγκαλιάζετε τα μωρά μας και τα αποδέχεστε, οι περισσότερες είναι σαν αυτή, γεμάτες από όλα αυτά που μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες της, γεμάτες προτάσεις εκ’ του μακρόθεν, γιατί δεν τους μένει χρόνος να έρθουν κοντά στο πρόβλημα, που να τις αφήσει η μόστρα;

Κατά τα άλλα κάνουν και κριτική και οικονομικές προτάσεις που αφορούν την αναπηρία των παιδιών μας…

Άκου λοιπόν κορίτσι, κοίτα να ενισχύσεις το ταμείο σου με ότι μπορείς γιατί απ’ ότι όλοι βλέπουμε στις φωτογραφίες πουν η ίδια αναρτείς και προβάλεις το χλιδάτο σπίτι σου και την όμορφη ζωή σου δημόσια, μία χαρά τα καταφέρνεις και άσε τις οικονομικές προτάσεις για τα παιδιά μας για εκείνους που είναι αρμόδιοι, κοίτα να κάνεις αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά, βγάλε κι άλλες φωτογραφίες να σε θαυμάζει ο κόσμος και άσε την κριτική τύπου “οικονομικός ταχυδρόμος” γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η σχέση σου με τα οικονομικά ολοκληρώνεται μετά την είσοδό σου στο πανάκριβο κοσμηματοπωλείο που αγόρασες το ROLEX σου.

Όσο για την οικονομική ενίσχυση των τυπικών παιδιών, να είσαι σίγουρη πως όλες εμείς, και όλοι εμείς οι άνθρωποι που μάθαμε να μεγαλώνουμε παιδιά που θα μείνουν για πάντα παιδιά, και που θα μας αγαπάνε δίχως να τα γεμίζουμε rolex, και ferrari, θα είμαστε οι πρώτοι που θα βοηθούσαμε μία τέτοια προσπάθεια από γονείς που θα ήθελαν να την ξεκινήσουν, τα παιδιά είναι το μέλλον μας, για τα παιδιά γίνονται όλα, τα παιδιά είναι ο πόνος μας, ο καημός μας, η ελπίδα μας… Αν σου λέει κάτι αυτό !

Όχι όμως να χάσουν τα παιδιά μας, που ποτέ δε θα είναι ικανά για εργασία προνόμια για να δοθούν σε εσένα που είσαι αρτιμελής… Ντροπή, μεγάλη και ιερή λέξη για τον ικανό να τη νιώσει, μόνο τότε υπάρχει ελπίδα…

Δείτε εδώ το προφίλ της στο facebook : https://www.facebook.com/gricasi

 

Το άρθρο αναρτήθηκε στο Όμορφος Κόσμος στο facebook στις 14 Αυγούστου 2021 και είχε θέμα: Νένα Χρονοπούλου: Η δολοφονία του άνδρα της και η αναπηρία του παιδιού της, από τη δημοσιογράφο κ. Έπη Τρίμη.

https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/i-dolofonia-toy-andra-tis-kai-i-anapiria-toy-gioy-tis/?fbclid=IwAR2f2alxaKU3ZKs0lZFWKhbc553rznZEP1Dvq2snImtspXMpy8rKd6SOKuU

 

Στην ανάρτηση υπήρχε το συγκεκριμένο σχόλιο και θεώρησε πως έπρεπε να κάνει την κριτική της, εκεί άρχισαν όλα…

Το προφίλ της είναι ανοιχτό δημόσια, και ασφαλώς και οι φωτογραφίες της.

 

Marianna Kapetanaki
Οι γονεις των παιδιων με ειδικες αναγκες ειναι ηρωες γιατι η κοινωνια μας η κρατικη βοηθεια ειναι απουσα και “αναπηρη”!!!
Μαρια Βασιλειου
Marianna Kapetanaki σας δίνω συγχαρητήρια.. Ότι καλύτερο έχω δει σημερα

Marianna Kapetanaki
Μαρια Βασιλειου μα ειναι η αληθεια ! Ευχαριστω!

Natalia-Maria Gricasi
Δε νομιζω οτι η πολιτεια ειναι τοσο απουσα οσο λετε. 527€/μηνα παιρνουν τα αυτιστικα πσιδια ως ισοβιο επιδομα….δεν ειναι λιγα για την οικονομικη δυναμη της χωρας.

Νένα Χρονοπούλου
Natalia-Maria Gricasi Εσύ είσαι και λογίστρια και κοινωνική λειτουργός και ότι άλλο πρόλαβες να δηλώσεις γιατί έτσι συμβαίνει… Θα σου ευχηθώ λοιπόν σύντομα να έρθεις στη θέση των παιδιών μας που είναι ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΑ και να σου δίνει η πολιτεία 527 ευρώ κάθε μήνα να ζεις…. Εντάξει κυρά Ναταλία ;

Natalia-Maria Gricasi
Νένα Χρονοπούλου από το να παίρνω με υγιέστατο παιδί από 28 έως 70€/μήνα maximum….ξερετε κ τα υγιεστατα παιδια εχουν αναγκες φαγητου φροντιστηριων κλπ κλπ κ δε νομιζω οτι τα επιδοματα αυτα συγκρινονται….να ηταν 300€ για τους πασχοντες απο αυτισμο κ 100-120€ για τους υγιεις θα ελεγα ναι στεκει οτι το κρατος δινει αναλογα με την οικονομικη του δυνατοτητα ισαξια σε ολα τα παιδια με γνωμονα τις αναγκες του. Τωρα αισθανομαι οτι οι κυβερνησεις νομοθετουν με βαση 2 παραγοντες: α. Το συναισθημα κ β. Οτι τα αυτιστικα παιδια ειναι το πολυ 20.000 στη χωρα οποτε και το να δειξουν γενναιοδωρια δε θα ζημιωσει τον προϋπολογισμο του κρατους. 😤🤯🥺

Natalia-Maria Gricasi
Νένα Χρονοπούλου για να μη μιλησω για τον ευκολοτερο διορισμο των γονεων με παιδι ΑΜΕΑ, την προωρη συνταξιοδοτηση κλπ κλπ…..Αυτα μπορει να ειναι λιγα για μια χωρα με την οικονομια της Ελβετιας αλλα οχι για μια χωρα με την οικονομια της Ελλαδας.

 

Και κάπου εδώ μπορείτε να μπείτε στη σελίδα του facebook και να βρείτε όλα τα παραπάνω γιατί όλα έχουν τα όριά τους…

Και η υπομονή, και η ευγένεια, και η κούραση, μόνο το θράσσος απ’ ότι βλέπετε δεν έχει όρια…

Έλα κορίτσι να είσαι καλά και υπουργός Οικονομικών βρε… Μη σε χάσουμε τώρα που πήρες φόρα, από σήμερα είσαι διάσημη και περιζήτητη, ξέρεις πόσες από εμάς θέλουμε να σε συγχαρούμε δια ζώσης;

Το προφίλ σου είναι viral πια να είσαι σίγουρη !!!

 

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Περήφανη μητέρα παιδιού ΑμεΑ

 

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!