Τρόφιμα και Ρουχισμός

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δράση αλληλεγγύης και στήριξης με τρόφιμα και ρουχισμό των “προστατευομένων μελών” μας, αρχικά ήρθαμε σε επαφή με κοινωνικές υπηρεσίες  δημοσίων φορέων και μάθαμε ποιοι συνάνθρωποί μας έχουν διαπιστωμένη ανάγκη από τρόφιμα λόγω της πολύ χαμηλής οικονομικής τους κατάστασης.

Το πλησίασμα των οικογενειών που έχουν παιδιά με αναπηρία και παράλληλα τα φέρνουν δύσκολα πέρα, δεν είναι πάντα εύκολο.

Οι άνθρωποι αυτοί διακατέχονται από μία ευπρέπεια που σε καθηλώνει, γιατί δεν τους αρέσει το ότι βρίσκονται πλέον  σε δύσκολη θέση, κάποιοι από αυτούς δεν ήταν πάντα έτσι, πιο συγκεκριμένα οι περισσότεροι.

Όταν έχεις άνθρωπο με αναπηρία στη ζωή σου τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα, τις περισσότερες φορές ο άνδρας εγκαταλείπει τη μητέρα και δεν της δίνει ούτε διατροφή για το παιδί τους.

Αυτό έχει ως συνέπεια η μητέρα και το ΑμεΑ παιδί της να ζουν… Τρόπος του λέγειν το να ζουν, με το χαμηλό επίδομα αναπηρίας που δίνει το κράτος για το παιδί.

Εννοείται πως η μητέρα δε μπορεί να εργαστεί γιατί το παιδί με αναπηρία έχει τεράστια ανάγκη φροντίδας, συνεπώς το ντουλάπι με τις καθημερινές προμήθειες για το φαγητό τις περισσότερες φορές είναι άδειο.

Ακόμα όμως και όταν υπάρχει ο πατέρας στην οικογένεια, οι τεράστιες ανάγκες για τη σωστή φροντίδα ενός παιδιού ΑμεΑ, ξεπερνούν κατά πολύ ένα βασικό μισθό με τα σημερινά δεδομένα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και δεύτερο παιδί στην οικογένεια και χρειάζεται και αυτό τα έξοδα που χρειάζονται όλα τα παιδιά μας για να ακολουθήσουν τις στοιχειώδεις γραμματικές γνώσεις.

Η βοήθεια που δέχονται τα “προστατευόμενα μέλη” από εμάς τις περισσότερες φορές τους φέρνει σε αμηχανία και τους δημιουργεί τεράστια θετική αλλά απρόσμενη έκπληξη και ασφαλώς ελπίδα.

Αυτό τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας, αυτή η αξιοπρέπεια που είναι αποτυπωμένη στο βλέμμα τους είναι που δίνουν στη 4amea, ώθηση για ακόμα μεγαλύτερες δράσεις αγάπης και φροντίδας απέναντί τους.

Συνάμα όλοι εμείς οι άνθρωποι που έχουμε αφιερώσει την καρδιά μας στο σκοπό της, νιώθουμε τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται γιατί πρώτα απ’ όλα είναι οι “δικοί” μας αγαπημένοι άνθρωποι, και έπειτα είναι τα “προστατευόμενα μέλη” μας.

Γι’ αυτό αν θέλετε να προσφέρετε τρόφιμα και ρούχα για τους αξιοπρεπείς συνανθρώπους μας που βιώνουν περήφανα αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, μπορεί τε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνικά ή στέλνοντας e-mail, έτσι ώστε να βρεθείτε κοντά μας και πάνω απ’ όλα κοντά στο συνάνθρωπο που χρήζει βοηθείας για την επιβιωσή του.

 

Με ευγνωμοσύνη

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!