4amea

Πηνελόπη Μαυρίδου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κιλκίς, σπούδασα στη Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων στην μαγική Θεσσαλονίκη παρ’ όλα αυτά όντας ανήσυχο πνεύμα η αγάπη μου για τη γνώση με έβγαλε στο κατώφλι της σχολής Παστέρ να σπουδάζω και παρασκευάστρια βιοχημικού -μικροβιολογικού εργαστηρίου.
Και η ανησυχίες συνεχίζονται τελειώνοντας ασφαλώς τα απαραίτητα Αγγλικά και όλες τις προηγούμενες σχολές παρακολούθησα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και επάνω στη Διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, όπως και σχολή κατάρτισης πάνω στη γούνα, το δέρμα και το ύφασμα.
Η μεγάλη μου αγάπη όμως πάντα ήταν ο εθελοντισμός επάνω στη διαφορετικότητα γι’ αυτό παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια, και ημερίδες πάνω σ’ αυτόν τον ανθρώπινο τομέα.

Ουδέποτε ασχολήθηκα επαγγελματικά με τα «διαφορετικά» άτομα, γιατί η ανάγκη μου για προσφορά νικούσε πάντα.

• 2009 Βεβαίωση συμμέτοχης σε ημερίδα συλλόγου ενήλικων αυτιστικών με θέμα: ‘’Αυτισμός , Asperger ΥΛΑ και αισθητηριακή ολοκλήρωση στον αυτισμό από τη θεωρία στη πράξη ‘’
• 2010 Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων T.E.A.C.CH του πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας
• 2015 Βεβαίωση συμμέτοχης σε ημερίδα της εταιρίας προστασίας ατόμων με αυτισμό με θέμα: < Μουσικοθεραπεία και dog therapy > < Όλοι διαφορετικοί όλοι ίδιοι >
• 2017 Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων GORDON HELLAS με θέμα: ‘‘ Εκπαίδευση αποτελεσματικού δασκάλου ‘’
• Ήμουν για 15 χρόνια εθελόντρια στην Εταιρεία Προστασίας ατόμων με αυτισμό
Δ .Α.Δ. Ν. Καστοριάς, και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας.

Ζω τα τελευταία 40 χρόνια στην υπέροχη Καστοριά, είμαι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, και γιαγιά δύο εγγονιών.
Είμαι άτομο με ομαδικό πνεύμα και επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτήθηκαν τόσο από την εκπαίδευση μου όσο και την εμπειρία μου από την πρακτική εξάσκηση.
Όλες οι θέσεις που εργάστηκα είχαν Κέντρο τον άνθρωπο.
Η πρώτη μου επαφή με το φάσμα του αυτισμού ήταν το 2004 όταν πήρε διάγνωση ένα άτομο του στενού συγγενικού περιβάλλοντος μου.
Αγάπησα αυτή την διαφορετική οπτική γωνία από την οποία κοιτούν και αντιλαμβάνονται τα άτομα αυτά τις κοινωνικές συμπεριφορές και τα συναισθήματα.
Μελέτησα και κατανόησα σε μεγάλο βαθμό έτσι ώστε να φαντάζει εύκολη η επικοινωνία μου μαζί τους ακόμη και αυτών με βαρύ αυτισμό.
Στην διαδρομή αυτών των 15 χρόνων γνώρισα και συμπορεύτηκα με άτομα από όλο το ηλικιακό, συναισθηματικό, νοητικό επίπεδο….

Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα που δεν είχε λύση… Εκτιμώ στους διαφορετικούς αυτούς φίλους μου το καθαρό βλέμμα και την καθαρή ψυχή…

Όταν πήγα κοντά τους για να συμπαρασταθώ σε αυτούς και στις οικογένειές τους πήγα «Με τα χέρια άδεια αλλά μετά από τόσα χρόνια έχω μια καρδιά γεμάτη».

Ο σκοπός της 4amea, είναι για εμένα σκοπός ζωής και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που πορευόμαστε μαζί, στην ίδια διαδρομή αγάπης και στήριξης της «διαφορετικότητας», γι’ αυτό και όταν ο σκοπός είναι ιερός οι αποστάσεις μηδενίζονται !

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΘΗΝΑ = 4amea

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο