4amea

Νένα Χρονοπούλου: Ο Τσίπρας ρίχνει τα παιδιά “ΑμεΑ” στον Καιάδα

Το “άρθρο” της ανατροπής.

Το άρθρο που εξ’ αιτίας του, το θέμα των ειδικών θεραπειών των παιδιών μας ήταν  για δύο ολόκληρους μήνες ήταν στο προσκήνιο των Μ.Μ.Ε. και τελικά όλοι μαζί μετά από τεράστια συσπείρωση κερδίσαμε την παράταση επ’ αόριστον για την πληρωμή των “ειδικών θεραπειών τους” μέχρι και σήμερα.

Το μικρό λιθαράκι που έβαλε η πένα μου σ’ αυτή την κινητοποίηση, είναι η δύναμη που πήραμε για να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα…

Για όλα τα παρακάτω…

Για τα παιδιά μας, για το αύριο δίχως εμάς… Για τότε που δε θα έχουν το δικό μας χέρι να τα στηρίζει…

 

Διαβάστε το γιατί παρ’ όλο που γράφτηκε στις 17/1/2017 , ακόμα και σήμερα δυστυχώς, είναι επίκαιρο.

Κε Τσίπρα, Αλέξη ή όπως αλλιώς σε λένε…

“Η “αναπηρία” δεν είναι επιλογή, εισβάλλει στη ζωή σου νταηλίδικα, όπως ακριβώς και οι επικίνδυνα ανεπαρκείς Κυβερνήσεις”

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2016, την ώρα που όλα τα σχολεία της Ελλάδας κάνουν τη Θρησκευτική Σχολική Εορτή τους για τα Χριστούγεννα.

Την ώρα που κλείνουν όλα τα σχολεία και η Ελλάδα γιορτάζει με κατάνυξη τον ερχομό του Μεσσία.

Του Μεσσία που καθημερινά πια εκλιπαρούν όλοι οι Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο!
Τότε ακριβώς λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του αποφάσισαν να “αποβάλλουν” με τον πιο ανίερο τρόπο τα παιδιά ΑΜΕΑ από τη γνώση για την αξιοπρεπή επιβίωση.

Μία απόφαση “φωτιά” που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με το “ΔΝΤ”, τους “θεσμούς”  ή όπως αλλιώς τους αρέσει να τους προσφωνούν.

Εμένα πάλι μου αρέσει να τους λέω “δήμιους” άλλωστε δεν απέχουν και πολύ εάν τους κρίνουμε από τις τελευταίες ανελέητες πράξεις τους.

Αποφάσισαν και το ανακοίνωσαν στις 23 Δεκεμβρίου όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν με τη νέα “μουλωχτή” μόδα των ψηφισμάτων τους πλέον πως :

Τα παιδιά ΑμεΑ δεν έχουν δικαίωμα στην ίαση, στη γνωση και την επιλογή αυτών !!!

Τίποτα δεν είναι “δεδομένο” στην Αναπηρία…

Κάθε παιδί με “ειδικές ανάγκες” ή με “αναπηρία” υποβάλλεται  σε εξιδεικευμένες θεραπείες (λογοθεραπείες-εργοθεραπείες-θεραπείες ψυχικής υποστήριξης και συμπεριφοράς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση) που έως τώρα πληρωνόταν από το ταμείο του κάθε γονέα.

Οι θεραπείες αυτές δεν αποτελλούν πολυτέλεια για τα παιδιά ΑΜΕΑ, αντιθέτως είναι τρόπος ζωής. Αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν όσα για όλους εμάς τους αρτιμελείς θεωρούνται “αυτονόητα”.

Στις Λογοθεραπείες οι οποίες και είναι απαραίτητες, τα παιδιά ή τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας μαθαίνουν από το να “μιλάνε” μέχρι και να εκφράζονται ακόμα και χωρίς ομιλία. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο και για το παιδί και για το γονιό αλλά και και για τον ίδιο το θεραπευτή.

Στις Εργοθεραπείες ο θεραπευόμενος μαθαίνει να “παράγει έργο” όποιο και να είναι αυτό, από το να φάει σωστά με το πηρούνι ή το κουτάλι ή το να ντυθεί και να αυτονομηθεί στην προσωπική υγειινή, έως και το πιο δύσκολο που μπορεί να φανταστεί κάποιος ανάλογα με τη δυναμική του ασθενούς.

Για ακόμα μία φορά πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος πως το “αυτονόητο” δεν ισχύει για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα, πόσο μάλλον όταν είναι παιδιά.

Η εξειδικευμένη θεραπεία όποια και να είναι αυτή είναι μέρος της ζωής, της καθημερινότητας και της εξέλιξης των μικρών αυτών ηρώων και οι θεραπευτές αυτών των ειδικοτήτων είναι για τα παιδιά ΑΜΕΑ ότι ακριβώς είναι οι “δάσκαλοι” για τα “τυπικά” παιδιά.

Το σύνολο των χρημάτων για όλες αυτές τις θεραπείες που δικαιολογούσε το κράτος μας ήταν τετρακόσια σαράντα ευρό μόνο (440,00 euro) και λέω “μόνο” και το υπερτονίζω γιατί για τις εντατικές θεραπείες που χρειάζονται τα παιδιά, τις οποίες και έχουν ουσιαστική ανάγκη, το ποσό αυτό δεν είναι αρκετό.

Συνεπώς οι γονείς που ήθελαν να έχουν τα παιδιά τους σωστά αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές “συμπλήρωναν” ένα αρκετά μεγάλο ποσό για το οποίο και έπαιρναν την ανάλογη απόδειξη από το εκάστοτε κέντρο ή από το θεραπευτή του παιδιού.

Ακόμα όμως και να κατέθετε το υπόλοιπο ποσό μέσω νομιμοτάτων αποδείξεων στο Ασφαλιστικό του Ταμείο, δεν πληρωνόταν από το Ελληνικό Κράτος ποτέ το ακριβές ποσό που είχε ξοδέψει για τις θεραπείες του “ΑμεΑ παιδιού” του.

Παρ’ όλα αυτά όμως το ποσό των τετρακοσίων σαράντα ευρώ ήταν μίια μεγάλη “οικονομική ανάσα” στους εξαθλιωμένους οικονομικά καιρούς που ζούμε, για τους γονείς που βιώνουν μέσα στον πόνο και την αγωνία για την υγεία και το αύριο του παιδιού τους.

Η διαδικασία της είσπραξης των “44ο,οο euro”μηνιαίως, ήταν η εξής :

Το εκάστοτε κέντρο ή ο θεραπευτής έκοβε τις αποδείξεις με το όνομα του παιδιού επάνω και τις παρέδειδε στο γονιό ο οποίος είχε την υποχρέωση να τις καταθέσει στην Πρόνοια και να εισπράξει τα χρήματα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (γύρω στις 40 ημέρες).

Αμέσως μετά απέδιδε το ποσό που είχε εισπράξει στο Κέντρο ή στο θεραπευτή του παιδιού και η διαδικασία έληγε εκεί.

Αυτός ο τρόπος πληρωμής έδινε την ελευθερία της επιλογής στο γονιό για να μπορεί να απευθυνθεί σε “Κέντρο” της δικής του κρίσης και εκτίμησης για την καλύτερη γνώση και εκπαίδευση του παιδιού του.

Όλα αυτά έως και τις 23 Δεκεμβρίου του 2017.

Από εδώ και πέρα…

Ο νόμος πλέον επιβλήθηκε και είναι ξεκάθαρος.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όλα τα “Κέντρα Λόγου και Εργοθεραπείας”, υποχρεούνται να υπογράψουν μία μη συγκεκριμένη σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, η οποία θα τους υποχρεώνει να δέχονται μεν τα παιδιά ΑμεΑ στους χώρους τους παρέχοντας τις υπηρεσίες τους και μάλιστα δίχως να χρειάζεται ο γονιός να μπει στην προηγούμενη οικονομική διαδικασία (δε θα παίρνει τη γνωστή απόδειξη που κατέθετε στην Πρόνοια από το κάθε Κέντρο).

 Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο “Χαντάκι” που ρίχνει τους γονείς στο “Γκρεμό” και τα παιδιά μας στα…. Ιδρύματα ! ! !

Όποιο Κέντρο Λόγου και Εργοθεραπείας δεν υπογράψει την Ατελή αυτή Σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, πρέπει να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν εξ΄ολοκλήρου το ποσό που χρειάζονται κάθε μήνα, χρόνια ολόκληρα για τις Ειδικές Θεραπείες των παιδιών.

Όσο και να φαίνεται παράλογο το να μην υπογράψουν τα Κέντρα τη συγκεκριμένη σύμβαση και όσο και να θέλουμε εμείς οι γονείς να δούμε το “θέμα” από την καλή του πλευρά, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αναφέρει μέσα  στη συγκεκριμένη Σύμβαση τίποτε σταθερό, κανέναν όρο που να διευκολύνει τους θεραπευτές να συνεναίσουν σε μία τέτοια πρόταση, γιατί πολύ απλά είναι μονομερής και άδικη.  Τα αφήνει όλα στον αέρα, δίχως να συγκεκριμενοποιεί τίποτε και για κανένα.

Τι δε λέει στους θεραπευτές :

α)Το πως θα τους πληρώνει το Κράτος ,
β)το πότε θα τους πληρώνει και ασφαλώς,
γ)το πόσα χρήματα θα τους δίνει για το κάθε περιστατικό
δ) το πόσο “κούρεμα” θα τους επιβάλλεται από την Κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου, ενώ εκείνοι δε θα έχουν “κουρέψει” τις θεραπείες των παιδιών.

Απεναντίας δίχως συγκεκριμένο πρόγραμμα και δίχως να έχουν ιδέα για το τι θα πει “ανάγκη για ειδική θεραπεία” σε συζητήσεις που έχουν γίνει εν’ μέσω Αργιών (την ώρα που οι γονείς είναι στα σπίτια τους ήσυχοι φροντίζοντας τα ΑμεΑ παιδιά τους) εκείνοι μιλούν για “κούρεμα” στο τέλος του χρόνου πριν ακόμα υπογραφούν οι συμβάσεις.

Τραγικά αληθινό και υπαρκτό !

Ο λόγος που οι θεραπευτές αρνούνται να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση είναι η “Οικονομική Ανασφάλεια” που τους υποχρεώνει να βρεθούν η Ελληνική Κυβέρνηση.

Το δώρο της Κυβέρνησης στους γονείς παιδιών  ΑμεΑ… Οι γονείς το έμαθαν Πρωτοχρονιάτικα…

Αμέσως μόλις επέστρεψαν τα παιδιά από τις Χριστουγεννιάτικες Διακοπές, οι θεραπευτές έσπευσαν να ενημερώσουν τους γονείς για τα νέα μέτρα υποτέθεται “υπέρ των παιδιών ΑμεΑ”, άλλωστε δεν υπήρχαν περιθώρια, δεν τους τα άφησε κανείς.

Όλοι λοιπόν οι γονείς ανεξαιρέτως θα πρέπει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου και κάθε μήνα από εδώ και πέρα να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ παιδιών του, δίχως την οικονομική ενίσχυση του Κράτους των “44ο,οο euro”.

Ένα ακόμα νέο ήταν πως θα μπορούσαν να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε Κέντρα τα οποία έχουν ήδη υπογράψει με το Κράτος ανάλογη σύμβαση ή σε Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ.

Αυτό είναι ο αντίλογος της Κυβέρνησης, Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ ! Εξαιρετικά!
Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει πόσα τέτοια Κέντρα υπάρχουν στην Ελλάδα;
Αν υπάρχουν στην Περιφέρεια και με πόση δυναμική για απορρόφηση παιδιών;

Με νούμερα παρακαλώ Κύριοι των Επιτροπών!
Αν αυτά τα Κέντρα ΜΚΟ που υπάρχουν έχουν τον απαραίτητο αριθμό αιθουσών για να αποροφήσουν χιλιάδες ΑΜΕΑ Ελληνόπουλα σε μία νύχτα;
Αν υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να επανδρωθούν;
Αν υπάρχουν συνθήκες υγεινής με τόσο και τόσο κόσμο που θα συγκεντρωθεί μέσα σ’ αυτά πλέον;

Και κάτι ακόμα, ασήμαντο για εσάς Κυβερνώντες Κύριοι, αλλά για εμάς τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ που δίνουμε τις ζωές μας για να σταθούμε με αξιοπρέπεια και αντοχή δίπλα στους μικρούς μας αβοήθητους Ήρωες:

 • Γιατί δε μας δώσατε το περιθώριο επιλογής και τον ανάλογο χρόνο για να μπορέσουμε να κάνουμε για το παιδί μας και τις γνώσεις του αυτό που πρέπει;
 • Γιατί απότην 1η Ιανουαρίου του 2017, εμείς όλοι πρέπει να πληρώνουμε για τα ΑμεΑ παιδιά μας επιπλέον 440,00 ευρώ;
 • Γιατί θα πρέπει να στερήσουμε από τα παιδιά μας το αυτονόητο;
 • Γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε, να αναπνέουμε και να βλέπουμε αισιόδοξα το αύριο για τα παιδιά μας;
 • Γιατί όλοι εσείς που είσαστε αρτιμελείς αποφασίσατε για την αναπηρία, δίχως να γνωρίζεται τι σημαίνει και πως αντιμετωπίζεται;
 • Γιατί αποφασίσατε μέσα σε μία νύχτα για την τύχη εκατοντάδων, χιλιάδων οικογενειών δίχως να λάβετε υπ’ όψιν σας πως κόβετε τη γνώση για το απλό… Για την ανάγκη μιας αξιοπρεπούς και λειτουργιής ζωής για τα παιδιά ΑμεΑ;

Δεν καταλαβαίνετε πως κανένας γονιός δε διαλέγει την αναπηρία για το παιδί του; 

 • Αναρωτηθήκατε πόσες μητέρες παιδιών ΑμεΑ θα πρέπει να σταματήσουν από την όποια εργασία τους έστω και περιστασιακή για να μείνουν σπίτι και να κρατήσουν τα παιδιά τους;
 • Σας απασχόλησε πως όλος αυτός ο κόσμος που έχει κάνει την αναπηρία δεύτερη φύση του, υπολειτουργεί γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει άρτια και αρμονικά;
 • Γνωρίζετε πώς είναι ένα 24ωρο γονιού με παιδί ΑμεΑ;
 • Ξέρετε τι θυσίες κάνει και πόσες εκπτώσεις στην καθημερινότητά του βιώνει για να αντέξει αυτό που τον βρήκε;
 • Έχετε δει στατιστικές να δείτε πόσοι “άνδρες” εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους στο Έλεος του Θεού όταν μπαίνει ένα παιδί ΑΜΕΑ στην οικογένεια;
 • Σας απασχόλησε η “μητέρα” παιδιού ΑμεΑ και το πώς τα βγάζει πέρα;
 • Σκεφτήκατε ποτέ πόσο δύσκολο είναι να μη δουλεύεις και να λιώνεις καθημερινά από καημό και πόνο αλλά παρ’ όλα αυτά να πρέπει να δείχνεις αντοχή και να έχεις ψηλά το κεφάλι για να δίνεις δύναμη στο παιδί σου;
 • Βρεθήκατε ποτέ αντιμέτωποι με το  “περίεργο” ύφος των ανθρώπων που βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά τους ένα δύσκολο περιστατικό με παιδί ΑΜΕΑ και αντί να βοηθήσουν τη μητέρα ή τον πατέρα αντίστοιχα, εκείνοι…
 • Οι δικοί σας ψηφοφόροι μουρμουρίζουν και αντιμετωπίζουν το παιδί σα “μίασμα” και τη μητέρα του σαν κακομοίρα, λες και ήθελε να υποφέρει το μωρό της!
 • Κάνατε τίποτα για να υπάρχει τόσα χρόνια κοινωνική μόρφωση και αξιοπρεπής συμπεριφορά απέναντι στα άτομα με αναπηρία;
 • Φροντίσατε να εντάξετε τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία ως δικαιούνται;
 • Βάλατε ποτέ στα Ελληνικά Σχολειά μάθημα Ευαισθητοποίησης για τις ευπαθής ομάδες;
 • Ήλθατε ποτέ στη θέση μας;
 • Ή ακόμα και να ήλθατε πόση ώρα αντέξατε;

 

Μήπως πρέπει όλα αυτά να τα νιώσετε ή τουλάχιστο να τα ακούσετε και να σκεφθείτε πολύ καλά την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος;

Επίσης για ακόμα μία φορά ξεχάσατε να δώσετε χρόνο γι’ αυτό σας το εγχείρημα στο γονιό.

Κανένας δε σας λέει να μην κάνετε το καλύτερο ή τουλάχιστο αυτό που εσείς θεωρείτε καλύτερο για την οικονομία της Ελληνικής Εξαθλίωσης. Αλλά όχι εις βάρος της ψυχικής υγείας και ανάπτυξης των παιδιών ΑμεΑ.

Κανένας γονιός δε θα βρισκόταν απέναντί σας εάν είχατε φροντίσει να έχετε προετοιμαστεί για αυτό το δύσκολο μεταβατικό στάδιο.

Δε σκεφτήκατε καν ότι  αυτή η κίνησή σας γίνεται εν’ τω μέσω της σχολικής περιόδου.

Γιατί για τα δικά μας παιδιά αυτό είναι το σχολείο τους και κάτι ακόμα… Απαγορεύεται τα παιδιά ΑμεΑ να αλλάζουν εκπαιδευτές , η προσαρμογή τους με νέα άτομα είναι δύσκολη ως και αδύνατη κάποιες φορές.

Μας αναγκάζετε εμάς τους γονείς να το αντιμετωπίζουμε αυτό κάθε χρόνο, στην Ειδική Εκπαίδευση που υποτίθεται πως υπάρχει στα Δημόσια Ειδικά Σχολεία.

Κάθε χρόνο προβλήματα, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια δεκαετίες ολόκληρες και τίποτε δεν αλλάζει και αντί να καλυτερεύσει η Δημόσια Ειδική Παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Και είπατε μιας και τα πάτε τραγικά στη Δημόσια Εκπαίδευση των Παιδιών ΑΜΕΑ να το δοκιμάσετε και στην Θεραπευτική τους Εκπαίδευση.

Χωρίς υποδομές και Δομές, χωρίς κτίρια, χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό, χωρίς διάθεση κατανόησης… Χωρίς γνώση και ευαισθησία… Χωρίς χρόνο και περίοδο προσαρμογής για όλους, γονείς, παιδιά αλλά και για εσάς.

Που τον χρειάζεστε αλλά δεν το παραδέχεστε… Γιατί για ακόμα μία φορά κάνετε πράγματα “άρπα – κόλα” και χωρίς καμία μα καμία υποδομή.

Έτσι ακριβώς όπως πράτετε με τους Μετανάστες.

Τους έχετε πετάξει μέσα στις άθλιες και παγωμένες σκηνές να υποφέρουν στο χιόνι και στο κρύο, κι έτσι όπως πανηγυρικά πνίγονται στη Μεσόγειο παιδικά κορμιά εξ’ αιτίας των Ανοιχτών Συνόρων χωρίς συνείδηση… Αλλά με πολύ κέρδος !

Γιατί μη μας πείτε πως δεν Εισπράτετε από την εισρροή των Μεταναστών ! ! !

Και σε αυτούς λέγατε πως θα είναι όλα έτοιμα και θα κυλάνε ομαλά… Αλλά αν’ αυτού καλείτε όλους εμάς να τους βάλουμε στα σπίτια μας.

Γιατί άραγε Κύριοι Κυβερνώντες δε μας δίνετε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα; Ας αρχίσουμε από τον Καλό Σαμαρείτη τον Πρωθυπουργό μας…

Ας μας απαντήσει πόσους μετανάστες έχει πάρει για φιλοξενία στο δικό του διαμέρισμα. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ξέραμε… Το νούμερο !

Είμαστε Έλληνες, μην το ξεχνάτε…

Ξεχάσατε όμως πως εμείς και τα παιδιά μας είμαστε Έλληνες !!! Για να το εμπεδώσετε σας το γράφω ακόμα μία φορά… Δεν είμαστε μετανάστες !!!

Πληρώνουμε φόρους, χωρίς να έχουμε ούτε βαμβάκι και ορούς στα νοσοκομεία μας.

Η μητέρα παιδιού με αναπηρία μένει στο σπίτι δίχως ικανότητα εργασίας γιατί  μεγαλώνει ένα παιδι ΑμεΑ… Δίχως η ίδια να παίρνει κάποιο δικό της βοήθημα, τι άλλο να σας πούμε πια για να το καταλάβετε;

Χωρίς να έχουμε Ειδική Εκπαίδευση με τις προδιαγραφές της ΕΟΚ…

Έτσι είναι σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και στις υπόλοιπες χώρες Μέλη της ΕΟΚ  Κύροι της Κυβέρνησης οι συνθήκες, η υγεία και η Παιδεία για τα Παιδιά ΑμεΑ; Έτσι αντιμετωπίζονται από το Κράτος Προνοίας και Δικαίου;

Ναι να κόψετε τα πάντα, ναι, συμφωνούμε όλες και όλοι μας, αρκεί να μας δώσετε ότι δίνουν και στις υπόλοιπες χώρες ουσιαστικά και επιστημονικά.

Φτιάξτε Ειδικά Σχολεία προδιαγραφών με τις απαιτούμενες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας των παιδιών μας και βγάλτε τα παιδιά μας από τα επικίνδυνα τσιμεντένια κτίρια με τις ακατάλληλες συνθήκες.

Φτιάξτε Ελληνικά Ειδικά Σχολεία γεμάτα αγάπη και φροντίδα για τις Ευπαθείς Ομάδες, γεμάτα φιλόξενους χώρους, φιλοτεχνημένους με συναισθήματα καλών ανθρώπων μήπως και γιάνουν τα παιδιά μας, και βάλτε μέσα στα σχολειά αυτά τις θεραπείες των παιδιών μας… Για να μην επιβαρύνεστε και ίσως τότε να μπορείτε να μας κόψετε το δικαίωμα της επιλογής.

Τότε και μόνο τότε, που θα έχετε γίνει  εσείς καλύτεροι απ’ όλους τους θεραπευτές ή που θα έχετε στη δούλεψή σας τουςν καλύτερους θεραπευτές, με γνώση και αποτελέσματα.

Κάνετε “πειράματα” εις βάρος των παιδιών μας

Πειραματίζεστε και τελικά δεν μας είπατε πού θα κάνετε τα πειράματα σας Κύριοι;

Επάνω στα δικά μας παιδιά;

Εμείς τα μεγαλώνουμε στάλα – στάλα με αυτοθυσία και φροντίδα που δε φαντάζεστε, και εσείς θα επιλέξετε τον εκάστοτε Δημόσιο Υπάλληλο Θεραπευτή;

Από πού θα το κάνετε αυτό; Από τα υπέροχα πολυτελή γραφεία σας και από τις  Υπέρογκες  Αναπαυτικές Καρέκλες σας που δεν τις αποχωρίζεστε ούτε όταν πάτε σπίτι σας;

Αυτό δεν έχετε δικαίωμα να το πράξετε ούτε στα δικά σας παιδιά, πόσο μάλλον στα δικά μας!

Βοηθήστε τους γονείς να απαλλαγούν από το άγχος του αύριο, και κερδίστε την εμπιστοσύνη τους.

Αγαπήστε όλους αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν και σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ανθρωπιάς., και σταματήστε να τους πολεμάτε όταν βρίσκονται στα πόδια σας ανύμποροι να αντιδράσουν από την εξαθλίωση της ψυχικής κατάρευσης.

Τι χτυπάτε; Τις ευπαθείς ομάδες;

Τι χτυπάτε; Τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ και τα ίδια τα παιδιά;

Τι χτυπάτε; Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια; Στην υγεία και στην πραγματική εκπαίδευση που εσείς είστε ανίκανοι να προσφέρετε σήμερα;

Μέχρι όλοι εσείς και οι επιλογές σας να γίνεται καλύτεροι από τους εκπαιδευτές που έχουν μέχρι σήμερα τα παιδιά μας δεν έχετε το δικαίωμα να μας επιβάλλεται Φασιστικά και αμετάκλητα την παραίτηση στην εξέλιξή τους.

Γιατί αν συνεχίσετε με αυτό το σκεπτικό σε λίγα χρόνια τα παιδιά μας θα πρέπει να μπουν σε ιδρύματα και αυτό θα σας κοστίσει ακόμα περισσότερο !!!

 

Με αγανάκτιση,

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Περήφανη μητέρα παιδιού ΑμεΑ

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο