4amea

Μαγεμένη Πυξίδα – Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ο βρεφονηπιακός σταθμός “Μαγεμένη Πυξίδα” είναι στον Πειραιά και ανοίγει από το Σεπτέμβρη του 2022 και στη Δραπετσώνα, ιδιοκτήτριά του είναι ένα εξαίρετο πλάσμα που έχει λατρεία στα παιδιά και ονομάζεται κ.Έφη Πολυχρονάκη.

Όποιο “ωφελούμενο μέλος”  θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της γιατί δέχεται παιδιά ΑμεΑ, κατόπιν αξιολόγησης και ασφαλώς η φροντίδα σε όλα της τα παιδιά είναι υποδειγματική.

Τα “ωφελούμενα μέλη” μας έχουν σημαντική έκπτωση στα δίδακτρα εφ’ όσον δεν τους καλύπτει το voutcher που δίνει το κράτος.

Όσοι έχετε την κάρτα προνομίων της 4ΑΜΕΑ μπορείτε να καλέσετε τη Μαγεμένη Πυξίδα, να δώσετε το όνομα του κατόχου της κάρτας και τον αριθμό μητρώου σας και να κλείσετε ραντεβού για ενημέρωση και αξιολόγηση του βρέφους ή του νηπίου δωρεάν.

ΥΓ. Παρακαλούμε να έχετε διαθέσιμη την κάρτα “ωφελούμενου μέλους”  σας έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη διαφάνεια μεταξύ των συνεργαζομένων εταιρειών της 4ΑΜΕΑ και να ωφεληθείτε των εκπτώσεων που έχουμε εξασφαλίσει για εσάς.

 

Λίγα λόγια από την κ. Έφη Πολυχρονάκη

Η ηρεμία , η ασφάλεια, η καθημερινή φροντίδα και η αγάπη, αποτελούν απαραίτητα συστατικά για να μεγαλώσει σωστά ένα βρέφος.

Και αυτά προσφέρονται απλόχερα από όλη την ομάδα της Μαγεμένης Πυξίδας σε αυτή την ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία.

Πέρα όμως από την ατμόσφαιρα οικογενειακής θαλπωρής τα Βρεφάκια πρέπει να δέχονται ποικίλα ερεθίσματα με σκοπό να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν ομαλά.

Έτσι σε αυτή την ηλικία τα παιδιά μέσα από το βιωματικό παιχνίδι και την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων οδηγούνται στη μάθηση και την απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων για τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Γι’ αυτό οι παιδαγωγοί σχεδιάζουν με γνώμονα την μοναδικότητα του κάθε παιδιού ευχάριστες δημιουργικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας παραμύθια, τραγούδια , οπτικοακουστικό υλικό , παιχνίδια με κίνηση , κουκλοθέατρο ,αισθητηριακές δραστηριότητες κ.α ,με σκοπό τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης τους. (Γλωσσικά , κοινωνικά , συναισθηματικά και νοητικά ).

 

Η Φιλοσοφία μας

Πρωταρχικός μας στόχος είναι, παιδιά και γονείς ερχόμενοι στο χώρο της Μαγεμένης Πυξίδας, να νοιώσουν ασφάλεια, εμπιστοσύνη και ανθρώπινη ζεστασιά.

Οι γονείς καλούνται να αφήσουν ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους στο χώρο του σχολείου μας και θέλουν να αισθάνονται ότι το μικρό τους θα είναι χαρούμενο ,θα περνάει καλά και θα καλύπτονται όλες οι βασικές του ανάγκες.

Τα παιδιά από τη δική τους πλευρά θέλουν να νοιώσουν εμπιστοσύνη και θαλπωρή και ομαλά να αποχωριστούν την οικογενειακή τους εστία, τις απλές καθημερινές τους συνήθειες και ασχολίες , τα οικεία τους πρόσωπα και να τους δοθεί χρόνος ώστε να ενταχθούν όσο πιο ευχάριστα και χαλαρά γίνεται στο καινούργιο περιβάλλον που θα πρέπει να γίνει η δεύτερη «οικογένεια» τους.

Για αυτό και η διαδικασία της προσαρμογής απαιτεί σεβασμό, στο χρόνο και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Ο σκοπός του σχολείου και η βασική φιλοσοφία της ΜΑΓΕΜΕΝΗΣ ΠΥΞΙΔΑΣ είναι να δημιουργεί σκεπτόμενους ανθρώπους που θα αγαπούν την γνώση και θα συμβάλλουν δημιουργικά στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι έμπειροι παιδαγωγοί μας “ακούν” τα παιδιά, τα ενδιαφέροντα, και τις ανάγκες τους και σχεδιάζουν πρότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στη Μαγεμένη Πυξίδα ενισχύουμε τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι, που αποτελεί πολύτιμο μέσο για την ομαλή εξέλιξη του παιδιού σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής του.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία

Τηλέφωνα : 210 412 4556   –   6945860913

Διεύθυνση σχολείου: Αλκιβιάδου 165 18535 Πειραιάς

E-Mail :  [email protected]

Ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο