4amea

ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Στοργή”

Όλοι γνωρίζουμε τη σημαντικότητα των δράσεων στη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει πολλά ΚΔΑΠ (κέντρα δημιουργικής απασχόλησης) για ανθρώπους με αναπηρία όλων των ηλικιών.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν ως επί το πλείστο με προγράμματα voutcher, που σημαίνει πως ο γονέας δεν επιβαρύνεται οικονομικά, δυστυχώς κάποιες φορές τα παιδιά δεν μπορούν να το αποκτήσουν γιατί το κρατικό “σύστημα” για κάποιο λόγο τα αφήνει απ’ έξω.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα ΚΔΑΠ που είναι επιχειρήσεις ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο κάνοντας μία έκπτωση στα παιδιά που θέλουν να ενταχθούν στα προγράμματα τους και λόγω οικονομικών συνθηκών δε μπορούν.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΤΟΡΓΗ, που βρίσκεται στο Δήμο Ρέντη, μας άνοιξε την αγκαλιά του και έδωσε έκπτωση σε όλα τα παιδιά που θέλουν να κάνουν εγγραφή και δεν έχουν το προνόμιο του voutcher.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία και να πάρετε πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ώρες λειτουργίας του ΚΔΑΠ, και ασφαλώς να γίνει αξιολόγηση του παιδιού.

Υπεύθυνη επικοινωνίας για τα “ωφελούμενα μέλη” της 4ΑΜΕΑ, κ. Χριστίνα Νάνη

Τηλέφωνα : 2104825881 & 6981201890
Διεύθυνση:  Σταυράκη 27 & Κολοκοτρώνη, Αγ. Ι. Ρέντης
e-mail: [email protected]

ΥΓ. Παρακαλούμε να έχετε διαθέσιμη την κάρτα “ωφελούμενου μέλους”  σας έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη διαφάνεια μεταξύ των συνεργαζομένων εταιρειών της 4ΑΜΕΑ και να ωφεληθείτε των εκπτώσεων που έχουμε εξασφαλίσει για εσάς.

Την ειδική προνομιούχα τιμή εκτός voutcher, τη δικαιούται μόνο αυτός που είναι κάτοχος της κάρτας 4ΑΜΕΑ, η επιχείρηση θα ζητήσει το όνομα του κατόχου της κάρτας και τον αριθμό μητρώου.

 

 

Τι είναι το ΚΔΑΠμεΑ «ΣΤΟΡΓΗ»

Η δημιουργία του κέντρου στηρίζεται από την δράση « Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Η δράση αφορά στην παροχή δωρεάν θέσεων απασχόλησης και φροντίδας ατόμων με αναπηρία βοηθώντας έτσι τις οικογένειες τους.

Οι ωφελούμενες οικογένειες μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α., ώστε να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Σκοπός μας είναι ο κοινωνικός συγχρωτισμός των ΑμεΑ, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων οικογενειών και των παιδιών τους και η εκμάθηση διαχείρισης ελεύθερου χρόνου.

Το επιστημονικό προσωπικό, με την έναρξη της κάθε σεζόν, αξιολογεί τους συμμετέχοντες για την δημιουργία κατάλληλων προγραμμάτων. Ο χώρος μας διαμορφώνεται και αναβαθμίζεται τακτικά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει την άνεση μετακίνησης και αυτοεξυπηρέτησης που απαιτείται.

Στους ωφελούμενους κηδεμόνες που εγγραφούν στο κέντρο μας παρέχουμε επιπλέον υπηρεσίες, όπως παροχή μετακίνησης με δικό μας μέσο μεταφοράς, ανάλογα με τα κοινωνικά κριτήρια, και συμβουλευτική γονέων.

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 2020, αποτελεί έναν νεοσύστατο χώρο με νέους ειδικούς επαγγελματίες θεραπευτικών ειδικοτήτων, επαγγελματιών τέχνης και φροντιστών.

Επικεντρώνεται στην κοινοτική αποκατάσταση των συμμετεχόντων μέσα από την εφαρμογή της μεθόδου community based rehabilitation (https://wfot.org/resources/community-based-rehabilitation) και της ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Τα προγράμματά μας ανανεώνονται κάθε μήνα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων και τις σύγχρονες προσεγγίσεις στις ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής.

 

Ιστοσελίδα 

Facebook

Instagram

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο