Θανάσης Γεωργίου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Γεννήθηκα σε ένα μικρό ορεινό χωριό του νομού Φωκίδος, από πολύ μικρός βρέθηκα με την οικογένειά μου στην Αθήνα όπου εκεί πήγα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο και εν’ συνεχεία επέλεξα την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση.
Όλα μου τα επαγγελματικά χρόνια τα δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα με υπευθυνότητα, συνέπεια και σεβασμό στον συνάνθρωπό μου.
Είμαι πατέρας ενός γιού και έχω την ευτυχία να είμαι και παππούς δύο υπέροχων εγγονιών !
Είχα την τύχη για 27 ολόκληρα χρόνια να είμαι τεχνικός υπεύθυνος σε έναν τεράστιο όμιλο εταιρειών παροχής υπηρεσιών Ελλάδα και Κύπρο, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκα.
Εδώ και πολλά χρόνια το χόμπι μου είναι η φωτογραφία και τα ταξίδια.
Φωτογραφίζω τοπία, πρόσωπα, μουσεία, την φύση, την Ελλάδα μας με τις τόσες μοναδικές ομορφιές της αλλά όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό δράττω την ευκαιρία να κάνω το ίδιο, δηλαδή να φωτογραφίζω εικόνες που μου προξενούν το ενδιαφέρον και με συγκινούν συναισθηματικά.
Η αγάπη μου για τη φωτογραφία μετά την συνταξιοδότηση μου, μου άνοιξε δρόμους επικοινωνίας με τους συνανθρώπους και γι’ αυτό ασχολήθηκα περισσότερο φωτογραφίζοντας τα κοινά, πάντα εθελοντικά.
Έχω φωτογραφίσει πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, σε διάφορες εκδηλώσεις που δίνουν κατά καιρούς , οι πιο ξεχωριστές ήταν σε θέατρα όπου έδιναν παραστάσεις φορώντας παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας.

Κάτι που κατά την ταπεινή μου γνώμη το θεωρώ παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές , και το λιγότερο που μπορώ να προσφέρω σ’ αυτή την ομορφιά της παράδοσής μας είναι να αποθανατίσω τις όμορφες αυτές στιγμές των Ελληνικών χορών και των Ελληνικών παραδοσιακών δράσεων.

Ο θαυμασμός μου στην παράδοσή μας με οδήγησε στο να γίνω ιδρυτικό μέλος στον παραδοσιακό πολιτιστικό σύλλογο τραγουδιών και χορού “Χοροτράγουδο” που βρίσκεται στον όμορφο και χιλιοτραγουδισμένο Πειραιά.
Επίσης θέλοντας να προσφέρω στο συνάνθρωπο έγινα ιδρυτικό μέλος συλλόγου “LANASSA”  που δραστηριοποιείται υπέρ καρκινοπαθών και άλλων ασθενών και βρίσκεται στην Ηλιούπολη, όπως και μέλος του Συλλόγου “Φλόγα” που είναι σύλλογος για γονείς με παιδιά με νεοπλασματική νόσο.
Όλα αυτά τα χρόνια στηρίζω φωτογραφικά καλλιτέχνες ζωγράφους, αποθανατίζοντας τα έργα τέχνης τους σε εκθέσεις αλλά και στην πολύτιμη στιγμή της δημιουργίας τους !!!
Μετά από όλες αυτές τις φωτογραφικές δράσεις δε θα μπορούσα να μην είμαι μέλος στην “Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία”, και ασφαλώς να μην ταχθώ υπέρ του πολύτιμου σκοπού της 4amea.

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!