4amea

Η τριλογία της 4amea “Angels” μέσα από την ψυχή του εικαστικού Δημήτρη Παρδάκη

Με το Δημήτρη Παρδάκη γνωρίστηκα στο ένα και μοναδικό μάθημα ζωγραφικής που έκανα πριν αρχίσω να φτιάχνω το χώρο της 4ΑΜΕΑ, και είχα την τύχη να τον έχω δάσκαλο.
Αμέσως μετά του εξήγησα το λόγο που βρισκόμουν εκεί, δίχως να σκεφτεί καθόλου, μου είπε πως ότι χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας.

-“Θέλω την τριλογία των ΑμεΑ” του είπα, θέλω να καταλάβει μέσα από τον υπέροχο τρόπο που ζωγραφίζεις όλος ο κόσμος πόσο σημαντική είναι η “ΑΠΟΔΟΧΗ” των ΑμεΑ από όλη την κοινωνία, τι σημαίνει “ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ” της οικογένειας από τον ένα γονέα και δυστυχώς να νιώσουν όλοι μα όλοι ποιο είναι το άδικο ΤΕΛΟΣ όλων των ανθρώπων με αναπηρία όταν δε υπάρχει δίπλα τους η οικογένεια που τους στηρίζει, τότε που μοιραία θα βρεθούν στην “ΑΠΟΜΟΝΟΣΗ”.

Του έδωσα και κάποιες παραπάνω εξηγήσεις και μου έστειλε τα προσχέδια, το ένα καλύτερο από το άλλο…
Ο ευαίσθητος και ταλαντούχος κύριος Παρδάκης αποτύπωσε μοναδικά σε κάθε του πίνακα την ουσία των γεγονότων.

Τα έργα δεν είναι προς πώληση, οι αυθεντικοί πίνακες κοσμούν το χώρο της 4ΑΜΕΑ και συγκινούν κάθε άνθρωπο που τα βλέπει, σκοπός τους είναι να καταλάβει όλος ο κόσμος πως η αποδοχή των ΑμεΑ θα μειώσει την εγκατάλειψη τους και ευχόμαστε να μηδενίσει την τραγική απομόνωση.

Θα υπάρξει αναπαραγωγή τους εκτυπωμένη σε καμβά έτσι ώστε οι φίλοι που επιθυμούν να τους αποκτήσουν με χαμηλό κόστος, εάν πάλι κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει κάποιο αυθεντικό ζωγραφικό πίνακα της τριλογίας ANGELS ο καλλιτέχνης με μεγάλη του χαρά θα ζωγραφίσει εκ’ νέου ένα από τα σημαντικότερα έργα του.

 

” ΑΠΟΔΟΧΗ” 

Το πρώτο έργο της τριλογίας είναι η “Αποδοχή”  σ’ αυτό απεικονίζονται δύο γονείς παιδιού με αναπηρία να κρατούν το αγγελούδι με τη μιάμιση φτερούγα από τα χέρια ενωμένοι, αγαπημένοι και περήφανοι για το παιδί τους και τότε γεμάτο εμπιστοσύνη για τον εαυτό του το παιδί ξεπερνάει τα όρια του και ανεβαίνει επίπεδο εξέλιξης γιατί είναι ευτυχισμένο, γιατί το αποδέχονται πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι οι γονείς του !

Το σημαντικότερο όλων είναι πως πρέπει να βρούμε τον τρόπο να δεχθούμε εμείς οι ίδιοι ότι τα παιδιά μας διαφέρουν από τα υπόλοιπα και πως ούτε εμείς αλλά ούτε εκείνα ευθυνόμαστε γι’ αυτό.

Ευθύνεται όμως μία άφιλη κοινωνία για τη συμπεριφορά της, και οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε με τη δική μας ανθρώπινη συμπεριφορά στην ανατροπή μιας ρατσιστικής μάστιγας προς τα παιδιά αλλά και τους γονείς ΑμεΑ.

“Acceptance” – “Αποδοχή”

Acrylics on canvas 60x80cm.

Η “Αποδοχή” είναι το πρώτο από τα έργα της τριλογίας “ANGELS “, που φιλοτέχνησα για την #4amea.

“Acceptance” is the third of the total three artworks of my trilogy called “ANGELS” that I created for the charity enterprise #4amea (for People with Disabilities).

#acrylicspainting #painting #acrylics #canvas #art #artist #artwork #canvaspainting #abstractart #canvasart #abstractart #acceptance #angel #trilogy #disability #peoplewithdissabilities #αμεα #4amea #dimitrispardakis

“ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ” 

Η “Εγκατάλειψη” που δυστυχώς συμβαίνει στις περισσότερες οικογένειες που υπάρχει παιδί με αναπηρία αμέσως σχεδόν από την αποκάλυψη του θέματος της υγείας του παιδιού από το γιατρό.

Συνήθως ο πατέρας και λιγότερο η μητέρα, εγκαταλείπει και ο γονέας που μένει ανεβαίνει το δικό του γολγοθά, βιώνει τη δική του φυλακή μαζί με το αγγελούδι του προσπαθώντας να βρουν την κοινωνική αποδοχή αλλά και τη σωτηρία.

Εκείνος που εγκαταλείπει γίνεται έκπτωτος άγγελος πια… Και λιώνουν οι φτερούγες του γιατί δεν ήταν άξιος να υπηρετήσει έναν άγγελο…

“Abandonment” – “Εγκατάλειψη”

Acrylics on canvas 50X70cm.

Η “Εγκατάλειψη” είναι το δεύτερο από τα τρία έργα της τριλογίας “ANGELS “, που φιλοτέχνησα για την #4amea.

“Abandonment” is the first of the total three artworks of my trilogy called “ANGELS” that I created for the charity enterprise #4amea (for People with Disabilities).

#acrylicspainting #painting #acrylics #canvas #art #artist #artwork #canvaspainting #abstractart #canvasart #abstractart #abandoment #angel #trilogy #disability #peoplewithdissabilities #αμεα #4amea #dimitrispardakis

 

“Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ” 

Η “Απομόνωση” που είναι και ο σκοπός ύπαρξης της 4ΑΜΕΑ γιατί τα αγγελούδια μετά το θάνατο των γονέων τους καταλήγουν αλυσοδεμένα σε ψυχιατρεία, απομονωμένα και δυστυχισμένα ως το τέλος της ζωής τους.

Εδώ ένα αγγελούδι έγκλειστο, απομονωμένο και δυστυχισμένο με κατεβασμένο κεφάλι φοράει μία σιδερόμπαλα για να μένει ακίνητο, ότι και να είχε κατακτήσει πριν στη ζωή του είναι πια άχρηστο γι’ αυτό μιας και κανένας δε νοιάζεται γι’ αυτό, για το σύστημα δεν είναι πλέον άνθρωπος είναι ένας ακόμα αριθμός…

Η 4ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε για να ενώσει γονείς έτσι ώστε να υπάρξει διαφορετικό μέλλον για τα παιδιά μας όταν δε θα υπάρχει το δικό μας χέρι να τα στηρίζει.

Αυτός ο πίνακας που δείχνει καθαρά τι περιμένει τα παιδιά ΑμεΑ δίχως τους γονείς τους είναι ο πίνακας σταθμός για την ανατροπή που όλοι περιμένουμε, δηλαδή παιδιά με μέλλον εκτός ιδρυμάτων.

“Isolation” – “Απομόνωση”

 Acrylics on canvas 50X70cm.

Η “Απομόνωση” είναι το τρίτο από τα τρία έργα της τριλογίας “ANGELS “, που φιλοτέχνησα για την #4amea. “Isolation” is the second of the total three artworks of my trilogy called “ANGELS” that I created for the charity enterprise #4amea (for People with Disabilities).

#acrylicspainting #painting #acrylics #canvas #art #artist #artwork #canvaspainting #abstractart #canvasart #abstractart #isolation #angels#trilogy #disability #peoplewithdissabilities #αμεα #4amea #angel #dimitrispardakis

Περισσότερα έργα του εικαστικού φίλου και εθελοντή της 4ΑΜΕΑ κ. Δημήτρη Παρδάκη μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

facebook

instagram

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο