Ελευθερία Τσιμπούκα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

 

Είμαι γεννημένη και μεγαλωμένη μέχρι την ηλικία των επτά ετών στο μαγευτικό Ρέθυμνο της Κρήτης.

Ανήκω σε μία πενταμελή οικογένεια και έχω μία αδελφή και έναν αδελφό ακόμα.
Οι επαγγελματικές ανάγκες του πατέρα οδήγησαν σύσσωμη την οικογένεια μας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μοσχάτου, εκεί τελείωσα Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
Στην ευαίσθητη περίοδο της εφηβείας οι δικές μου “καλλιτεχνικές ανησυχίες” με οδήγησαν στο μονοπάτι της Αγιογραφίας, όπου παραμένω μέχρι και σήμερα.
Μέσα από την ιερή τέχνη της Αγιογραφίας διδάχτηκα πολλές αρετές όπως η ταπεινότητα, η δοτικότητα προς το συνάνθρωπο και γενικότερα η αγιογραφία μέσω της αγαπημένης μου δασκάλας κ. Καλλιόπης Ερσωτέλου, την οποία και θεωρώ «δεύτερη μητέρα» μου, με οδήγησε σε δρόμους που αγκαλιάζουν την ψυχή.
Διδάσκομαι Αγιογραφία τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής μου, είμαι απόφοιτος της σχολής αγιογραφίας Merso, από το 2011, παρ’ όλα αυτά είμαι πάντα διαθέσιμη για γνώση όταν πρόκειται να διδαχτώ κάτι ακόμα πάνω στην τέχνη που έχω αφιερώσει την καρδιά μου.
Η αγάπη μου για την τη μάθηση δεν περιορίστηκε μόνο στην τέχνη, επέλεξα και το δρόμο της σύγχρονης γνώσης μέσω του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, και πιο συγκεκριμένα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου παίρνοντας πτυχίο, επάνω στον Ελληνικό Πολιτισμό στο τμήμα σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Όλα όμως τα παραπάνω δε θα είχαν καμία απολύτως σημασία για εμένα εάν δεν ήταν μέρος της ζωής μου ο εθελοντισμός.

Αυτή η τεράστια ανθρώπινη ανάγκη μου για προσφορά στους ανθρώπους που τη χρειάζονται είναι η γαλήνη που βρίσκει η ψυχή μου.
Η 4amea, μπήκε στη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο και έγινε το δεύτερο σπίτι μου.

Η επαφή μου με τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους είναι για εμένα ένα τεράστιο σχολείο «κοινωνικών αναγκών» που φοιτώ μέσα του γεμάτη αγάπη και θέληση έτσι ώστε να προσφέρω στο έργο της 4amea, τον καλύτερο εαυτό μου.

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!