Γεώργιος Αγγελίνας: Γενικός Οικογενειακός Ιατρός – Ιατρός προηγμένης Ομοιοπαθητικής

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Ο κ. Γεώργιος Αγγελίνας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι του Πειραιά όπου και διαμένει έως και σήμερα, είναι πατέρας μίας κόρης και ασκεί το επάγγελμα του ιατρού, με παραδειγματική αυτοθυσία μιας και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω της Σκλήρυνσης κατά πλάκας, της ασθένειας που απέκτησε από το 1997.

Όταν χτυπήθηκε από τη σκλήρυνση, ήδη ήταν φοιτητής της ιατρικής στο πανεπιστήμιο La sapienza στη Ρώμη, από το 1993-1994,

Παρ’ όλη την τεράστια ανατροπή ζωής που υπέστη και το ψυχολογικό κόστος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εντελώς ξαφνικά, ο Γιώργος Αγγελίνας δεν υπέκυψε, αντιθέτως σήκωσε το ανάστημά του στη νέα τροπή που πήρε η ζωή του και πεισματικά τελείωσε την ιατρική με άριστα συγκεκριμένα με 9,75, ένα βαθμό που τον κέρδισε με την αξία του, δινοντας προφορικά εξετάσεις σε μία χώρα που δε μιλούσαν την ίδια γλώσσα με τη μητρική του, ο Γιώργος Αγγελίνας εξετάστηκε στα Ιταλικά και μάλιστα με ιατρικούς όρους.

Αυτό ήταν ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον ίδιο του τον εαυτό, ένα στοίχημα που από τη στιγμή που το κέρδισε, η σκλήρυνση μπήκε σε δεύτερη μοίρα στη ζωή του.

Από εκεί και πέρα, έχοντας τεράστια αγάπη στην επιστήμη του αλλά και στους ανθρώπους, και γεμάτος κατανόηση απέναντί τους, γιατί πολύ απλά βρισκόταν στην ίδια θέση με τους ασθενείς του ως ασθενής και ο ίδιος, ξεκινησε να κάνει το αγροτικό του σε Πάρο και Σύρο, και μετέπειτα πήρε ειδικότητα του γενικού ιατρού, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, και σε κέντρο Υγείας στη Σαλαμίνα.

Υπήρξε ελεγκτής ιατρός στον Οίκο Ναύτου, Θεράπων ιατρός στα πολυιατρεία της ΔΕΗ του Πειραιά και στη συνέχει ιατρός του ΙΚΑ Νικαίας.

Μάχιμος ιατρός πλέον, παρ’ όλο που το αναπηρικό αμαξίδιο ήταν η μόνιμη παρέα του, έκανε τη μεγάλη ανατροπή και το 2008, άνοιξε το πρώτο ιδιωτικό ιατρείο του στον Πειραιά, παρ’ όλη την απαιτητική δουλειά και τις πολλές ώρες που χρειαζόταν ο Γιώργος Αγγελίνας, ανατρεπτικός και γεμάτος δύναμη κάνει και δεύτερο άλμα και ανοίγει το δεύτερο ιατρείο του στη Νίκαια το 2014.

Τα δύο αυτά ιατρεία τα διατηρεί έως και σήμερα και ασφαλώς μέσα από την επιστήμη του βοηθάει συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, γιατί  πάνω απ όλα είναι γιατρός όπως πολύ συχνά αναφέρει, και τονίζει, “έχουμε δώσει όλοι έναν όρκο και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να τον τιμάμε, γίναμε γιατροί γιατι πρώτα αγαπάμε και σεβόμαστε τον άνθρωπο”.

Η στάση ζωής του τον έφερε στο κατόφλι του εθελοντισμού μέσω της Ιατρικής και έγινε μέλος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, όπου ως εθελοντής ιατρός έπαιρνε μέρος σε εξορμήσεις που γινόντουσαν ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Έχει ταξιδέψει μαζί με τον  Ερυθρό Σταυρό σε Ισπανία ( Σεβίλλη και Μαδρίτη), Γερμανία (Φρανκφούρτη) για τη γνωστοποίηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού της Ελλάδας.

Οι δράσεις με γνώμονα τη φιλανθρωπία συνεχίζονται όταν με μία αρκετά μεγάλη ομάδα ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας ίδρυσαν το Σύλλογο Ήφαιστο που εδρεύει στη Νίκαια όπου και είναι Πρόεδρος μέχρι και σήμερα.

Αγαπάει τη συγγραφή και μπορείτε να δείτε άρθρα του στην εφημερίδα “Φωνή των Πειραιωτών”, στον ελεύθερο χρόνο του ζωγραφίζει και παίρνει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής, είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Νικαίας, αλλά πάνω απ΄όλα είναι ένας ζωντανός άνθρωπος, με καρδιά γεμάτη καλοσύνη και δοτικότητα.

Ο Γεώργιος Αγγελίνας ήρθε δίπλα στη 4amea, από τότε που ήταν όλα μόνο στη σκέψη μας, και ήταν από εκείνους τους συνοδοιπόρους που είναι έτοιμοι για κάτι τόσο δύσκολο και ελπιδοφόρο όπως ο σκοπός της,  γιατί είναι οι ίδιοι γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για ζωή.

Η αναπηρία του αντί να τον καθηλώσει και να τον καταστήσει αδρανή, τον γέμισε πείσμα και μέσα από το δικό του όραμα για τη δίκαιη αντιμετώπιση των αναπήρων από ένα ελλειπές σύστημα, δηλώνει παρών για έναν αγώνα που έχει σκοπό μόνο τη νίκη, άλλωστε ο Γιώργος ξέρει από αγώνες, το έχει αποδείξει !

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!