4amea

Βάνα Μάντου

Λίγα λόγια για μένα…

Α.-     Αποφοίτησα από το 20ο Δημοτικό Σχολείο την:  15-06-2011.

Συμμετείχα στην ΣΤ΄ Τάξη του Δημοτικού, στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά – Ο μικρός Ευκλείδης» της Μαθηματικής Εταιρείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Β.-    Αποφοίτησα από το 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης Πειραιά την:  24-06-2014.

Γ.-   Αποφοίτησα από τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων «Βασίλειος Σιβιτανίδης» – 1ο ΕΠΑΛ./Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας – Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό,   την:  02-06-2017.

Δ.-    Συμμετείχα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Ιούνιο του έτους 2017 και ως επιτυχών και είμαι πλέον φοιτήτρια επί πτυχίο, στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Τμήμα:  Διοίκηση Επιχειρήσεων / Τομέας:  Διοίκηση Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας.

Ε.–    Βραβεύθηκα για την επιτυχία μου στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων «Βασίλειος Σιβιτανίδης».

ΣΤ.– Για τον ίδιο λόγο βραβεύθηκα από τον Όμιλο Κυριών Φίλων Αστυνομίας  Πειραιά και με χρηματικό ποσό.

Ζ.– Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Δημόσιο Νοσοκομείο «Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός – Πολυκλινική» στις Διοικητικές Υπηρεσίες με βαθμό 10

Η.–  Σεμινάρια:   1ο Παρακολούθησα  το  σεμινάριο  «Τουριστικού Marketing» του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2, με επιτυχία, παραλαμβάνοντας και την Πιστοποίηση Παρακολούθησης.
2ο Σεμινάριο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1/Κέντρο Λογιστικών Εφαρμογών με τίτλο: «Το Επάγγελμα του Ελεγκτή Λογιστή και οι Κορυφαίες Επαγγελματικές Πιστοποιήσεις»

Θ.–   Ξένες Γλώσσες:   Πιστοποιητικό Ικανότητας (ECCE) LOWER του Πανεπιστημίου του MICHIGAN.

Ι.–    Δραστηριότητες:    Από την ηλικία των τεσσάρων ετών ασχολούμαι με τους Παραδοσιακούς Χορούς και τα τελευταία 4 έτη είμαι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» Σύλλογος Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με έδρα τον Πειραιά, από όπου παρέλαβα τις Πιστοποιήσεις Μέλους του «C.I.D.» International Dance Council με επίπεδα 1, 2 και 3.

Μεγάλωσα λοιπόν και γαλουχήθηκα κοντά στην Παράδοση τα Ήθη και τα Έθιμά μας και είμαι πολύ περήφανη για την Ελληνική καταγωγή μου.

Από μικρό παιδί, γενικά καλλιτεχνικό πνεύμα, αφού ασχολήθηκα και με τη μουσική και το τραγούδι για 4 έτη, κάνοντας και μαθήματα κρουστών,  λάτρευα όμως τη ζωγραφική και ειδικά τα σχέδια Animation (Anime).

Γι’ αυτό το λόγο συνδύασα τις δύο (2) μεγάλες μου αγάπες (τους Παραδοσιακούς Χορούς και τα σχέδια anime), σχεδιάζοντας για πρώτη φορά, στην Ελλάδα τουλάχιστον, Anime με Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές.

Η πρώτη απόπειρα ήταν με τις Φορεσιές του Πόντου (άντρα και γυναίκας).

Τον Δεκέμβριο του έτους 2019, αποφασίζουμε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο ΤΟΥΛΑΤΟ Κωνσταντίνο να ζωγραφίσουμε το λογότυπο του συλλόγου μας, σε έναν από τους τοίχους της έδρας μας, διακοσμώντας τον και με διάφορα ενθύμια από τα ταξίδια των συμμετοχών μας.

Τον Απρίλιο του έτους 2020, (εν μέσω καραντίνας λόγω COVID-19) και θέλοντας να κάνω ένα δώρο στο Χοροδιδάσκαλό μου και Πρόεδρο του Συλλόγου μας «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» κο ΤΟΥΛΑΤΟ Κωνσταντίνο, αποφάσισα να σκιτσάρω την φορεσιά της Κεφαλονιάς και αμέσως μετά να την δημιουργήσω σε digital art, προκειμένου να δώσω περισσότερο χρώμα.  (Άλλωστε ένα μέρος της καταγωγής μου είναι από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς, λόγω του προπάππου μου Λουκέρη Ιωάννη).

Αυτή ήταν η αφορμή για την παρότρυνση του Χοροδιδασκάλου μου, να συνεχίσω και με τις υπόλοιπες φορεσιές των Επτανήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξοί, Ιθάκη, Ζάκυνθος & Κύθηρα).  Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη συλλογή με Παραδοσιακές Φορεσιές της Ελλάδας και έπεται συνέχεια….!

Κάπου εδώ μπήκε στη ζωή μου και το Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ – 4ΑΜΕΑ, και θέλοντας να προσφέρω μία νότα αισιοδοξίας, χαράς, δημιουργίας και παρότρυνσης ασχολήθηκα με σχέδια anime, έτσι ώστε να συμβάλω στην “αποδοχή” της αναπηρίας και να δώσω και εγώ την ευκαιρία στον κόσμο να δει τους ανθρώπους με αναπηρία μέσα από τα σχέδιά μου με γνώμονα την καρδιά τους.

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη γιατί οι anime δημιουργίες μου, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μηνυμάτων κατά του bullying και υπέρ της αποδοχής των ανθρώπων ΑμεΑ, μία πρωτοβουλία του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτυου ΑμεΑ – 4ΑΜΕΑ που κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να στηρίξουν όλοι οι άνθρωποι.

Γι’ αυτό και δε σταματάμε εδώ, μαζί με όλη την οικογένεια της 4ΑΜΕΑ κάθε φορά θα γινόμαστε μία γροθιά δύναμης και στήριξης για τους ΑμεΑ συνανθρώπους μας που οφείλουμε να στηρίζουμε.

 

Βάνα Μάντου

Σχεδιάστρια anime

E-mail: :[email protected]

Facebook

Instagram

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο