Αχιλλέας Δέρδας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Ονομάζομαι Αχιλλέας Δέρδας, και είμαι το δεύτερο από τα τρία παιδιά του Ιωάννη και της Δροσιάς.

Ο πατέρας μου γέννημα θρέμμα Πειραιώτης και η μητέρα μου από τους Ασβεστάδες του νομού Έβρου.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, όπου και τελείωσα το γενικό Λύκειο, και στην ηλικία των 19 ετών κατατάχθηκα στις Ειδικές Δυνάμεις στο σώμα των Πεζοναυτών.
Μετά την αποστράτευση μου, εργάστηκα ως έτερο μέλος της οικογενειακής επιχείρησης με αντικείμενο τις επισκευές πλοίων, και ειδικότερα τις ελασματουργικές και σωληνουργικές εργασίες.
Είμαι γονιός ενός δωδεκάχρονου αγοριού και σαν άνθρωπος αλλά και πατέρας αντιλαμβάνομαι με άλλο τρόπο τα προβλήματα των οικογενειών, και τις ανάγκες όσων είναι πραγματικά σε δύσκολη θέση, λόγω υγείας.
Η σχέση μου με τη “4amea” , μετράει ήδη ένα χρόνο και ήταν πραγματικά μεγάλη τύχη που έγινα μέρος της οικογένειάς της, γιατί με έχει κερδίσει ο σκοπός της που δεν είναι άλλος από τη στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους και ειδικότερα των παιδιών.

Τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και χόμπι μου έχω τις συρμάτινες κατασκευές όπως δεντράκια της Ζωής και διάφορες χειροτεχνίες από σύρμα, κάποιες από αυτές βρίσκονται ήδη μέσα στη “4amea” και μπορείτε να τις δείτε, και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα υπάρξει τεράστια ποικιλία έτσι ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί η δράση της και να επιτευχθεί ο σκοπός της.

Επίσης ασχολούμαι με της Πολεμικές Τέχνες και τους Παραδοσιακούς Ελληνικούς Χορούς.

Κάποιος μπορεί να πει πως αυτά τα δύο δε συνδυάζονται εγώ όμως κλείνοντας για να μη σας κουράσω θα σας πω πως είμαι έτοιμος να “παλέψω” για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα μας, γιατί ένας – ένας μας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί αν βρεθούμε θα δυναμώσουμε και θα τα καταφέρουμε.

Πίστη, τόλμη και συσπείρωση χρειάζεται γι’ αυτό και εγώ δηλώνω την παρουσία μου με αγάπη και όραμα.

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!