Απερίγραπτη συγκίνηση στο ολοήμερο ποδοσφαιρικό τουρνουά για την κοινωνική αποδοχή της αναπηρίας

Όταν οι αθλητές ενώνονται μπορούν να κάνουν θαύματα !

Γιατί ξέρουν τι θα πει πειθαρχία και αυταπάρνηση, ξέρουν τι θα πει στερούμαι για να πετύχω το στόχο μου, ξέρουν τι θα πει όριο και ιερός σκοπός !

Ο αθλητής είναι πειθαρχημένος, έχει πάθος για τη νίκη, για το αποτέλεσμα, έχει πείσμα και πυγμή !

Ο αθλητής είναι παράδειγμα για όλους μας γι’ αυτό και όταν προτάθηκε σε αθλητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν σε ένα ολοήμερο ποδοσφαιρικό τουρνουά που θα είχε σκοπό να στηρίξει την αναπηρία και την κοινωνική της αποδοχή, όλοι οι σύλλογοι με μια φωνή δήλωσαν το παρόν !

Δίπλα στη 4ΑΜΕΑ και διοργανωτής του τουρνουά ο φίλος και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Θεοδωρής Αρμύλαγος  μαζί με τον αθλητικό σύλλογο Αστέρα Αρτέμιδος.

Mετά από δική του παρότρυνση αποφασίσαμε να οργανωθεί ένα ολοήμερο ποδοσφαιρικό τουρνουά με θέμα:  “Ο αθλητισμός στηρίζει την αναπηρία” έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε την πολύτιμη κοινωνική αποδοχή των ανθρώπων με αναπηρία.

Το τουρνουά έγινε στο χώρο του γηπέδου του κ. Αρμύλαγου στο Football Factory, που βρίσκεται στην Παλλήνη επί της οδού Τζακιών 30, ξεκίνησε από τις 11:οο π.μ. και όλοκληρώθηκε στις 10:00 μ.μ. 

Καλωσόρισμα απεύθυνε στους παρευρισκομένους ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ-4ΑΜΕΑ, κ. Αναστάσιος Μητρόπουλος, ο ηθοποιός και αρχηγός της Ποδοσφαιρικής ομάδας Ελλήνων Ηθοποιών κ. Δημήρης Καλατζής, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Μεικτής Εθνικής Ελλάδος κ. Αντώνης Καρπούζας, και ο διοργανωτής της δράσης και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Θεόδωρος Αρμύλαγος.

Ομιλήτρια ήταν η διακεκριμένη ψυχολόγος και εθελόντρια του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ-4ΑΜΕΑ κ. Χρυσούλα Μαυράκη, η οποία άγγιξε με μοναδικό και ιδιαιτέρως συγκινητικό τρόπο το ευαίσθητο θέμα της “αποδοχής” της αναπηρίας τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος κάλυψε υγειονομικά όλο το τουρνουά στηρίζοντας την προσπάθεια του αθλητικού Συλλόγου Αστέρα Αρτέμιδος και του Υποστηρικτικού και Κοινωνικού Δικτύου ΑμεΑ-4amea.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους που συμμετείχαν οι οποίοι αγωνίστηκαν με την εξής σειρά :

  1. ΚΑΡΑΒΟΛΙΔΑ GR – ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  2. ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ – ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  3. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΑΓΩΝΗΣΙΟΥ – ΠΑΝΣΤΑΥΡΙΑΚΟΣ
  4. ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ – ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
  5. ΠΑΣΙΝΟ Ε.Σ.Υ. – ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ
  6. ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ – ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΣΥ ΜΟΝ.ΑΕ
  7. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ – ΜΕΙΚΤΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  8. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ – ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΣΠΑΤΩΝ

Η ευαισθησία και η αγάπη προς το συνάνθρωπο μπορούν να καταφέρουν όσα ονειρευόμαστε, όσα περιμένουμε και όσα καθημερινά προσπαθούμε.

Σας ευχαριστούμε μέσα από τις καρδιές μας, για τις “καρδιές” μας !

Υ.Γ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους εθελοντές και στις εθελόντριες της 4ΑΜΕΑ για τη βοήθεια τους:

Ευχαριστούμε την κ. Ελευθερία Τσιμπούκα, την κ. Άννα Κωνσταντάρα, την κ. Γωγώ Βλαχογιαννάκη, την κ. Σόνια Σταυράκη, την κ. Φάνυ Μουρσελά, την κ. Πηνελόπη Μαυρίδου, τον κ. Νίκο Ηλιόπουλο, τον κ. Θανάση Γεωργίου, τον κ. Αχιλλέα Δέρδα, και τον κ. Γεώργιο Φυρό.

Δίχως τη δική τους προσφορά δε θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις τεράστιες απαιτήσεις της 4ΑΜΕΑ.

 

Υποστηρικτικό και Κοινωνικό Δίκτυο ΑμεΑ – 4ΑΜΕΑ

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον χώρο μας.
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην πολιτική απορρήτου.
Σας ευχαριστούμε!

Μετάβαση στο περιεχόμενο