4amea

Ανοιχτή πρόσκληση στην Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου από την εκπομπή Super Katerina, για τη 4amea

Την Τετάρτη που μας πέρασε, στις 12 το μεσημέρι μας φιλοξένησε η εκπομπή Super Katerina, στον Alfa TV.

Πρώτη φορά μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά για όλα όσα απασχολούν τις οικογένειες που έχουν ανθρώπους με αναπηρία.

Προς τιμήν της εκπομπής μας έδωσαν πολύ χρόνο 21′ λεπτά ζωντανής σύνδεσης, δίχως να μας διακόπτουν ή να μας φιμώνουν.

Η κ. Καινούργιου και το πάνελ της δεσμεύτηκαν πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καλέσουν στο studio της εκπομπής την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αναφέραμε αλλά και σε όλα όσα ακούγονται για τα “κομμένα επιδόματα” ή τα επιδόματα που πρόκειται να κοπούν ή να αντικατασταθούν με κουπόνια.

Η 4ΑΜΕΑ, την περασμένη Τετάρη 29/6/2022, εμφανίστηκε μαζί με μέρος των “ωφελούμενων” μελών της, στην εκπομπή της κ. Καινούργιου ως ένδειξη συσπείρωσης, αγωνίας και προσμονής  για θέματα άλυτα έως τώρα, όπως η προστασία των παιδιών ΑμεΑ από κάθε είδους κακοποίηση  στα ιδρύματα, στις δομές υγείας ή ακόμα και  στα κέντρα ειδικών θεραπειών που παρανόμως λειτουργούν ως ΚΔΑΠ, ή ΚΔΗΦ, ή ολοήμερα σχολεία δίχως κανένα έλεγχο και καμία προδιαγραφή.

Θεραπευτήρια μη αδειοδοτούμενα στο απυρόβλητο της αδιαφορίας  και της ατιμωρησίας για την προστασία των παιδιών με αναπηρία.

Καθημερινά κακοποιούνται παιδιά ΑμεΑ από υπαλλήλους ιδρυμάτων, από θεραπευτές ή ακόμα και από ανθρώπους του κοντινού τους περιβάλλοντος, δυστυχώς η ανασφάλεια των γονέων για την προστασία των παιδιών τους είναι πλέον πρόβλημα που αν δε βρει λύση θα πάρει τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις.

Οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση και για το σήμερα των παιδιών ΑμεΑ αλλά και για το σημαντικό αύριο δίχως εκείνους…

Η προστασία από κάθε κίνδυνο των παιδιών μας, είναι θέμα που έπρεπε ήδη να είναι λυμένο, αδυνατούμε όλοι να πιστέψουμε πως παιδιά δίχως δυνατότητα λόγου, με κινητικά προβλήματα ή με μυαλουδάκι που δε μπορεί να ξεχωρίσει τι επιτρέπεται και τι όχι, καθημερινά βιάζονται, δέρνονται και γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει “ειδικό πλαίσιο προστασίας” τους.

Δεκάδες τα προβλήματα, αναπάντητα χρόνια ολόκληρα τώρα, θα μου πείτε γιατί τώρα, και απαντώ…

Γιατί όχι τώρα;

Για τον Κορωνοϊό  έφεραν τα πάνω κάτω σε 24 ώρες, γραμμές επικοινωνίας, μάσκες, τεστ, εμβόλια…

Για τα παιδιά μας πότε δηλαδή;

Όταν θα έχουμε πεθάνει και θα τα κλείνουν αλυσοδεμένα σε ιδρύματα κολαστήρια;

Και μη μου πείτε όχι γιατί κάθε μέρα και ένα παιδί ΑμεΑ βρίσκεται κακοποιημένο ή μέσα σε ίδρυμα, ή  από το γυμναστή του, ή από το θεραπευτή του, ή από τον πατριό του και η ζωή συνεχίζεται δίχως να πτοείται κανείς.

Εύχομαι και ελπίζω να απαντηθούν όλες οι αγωνίες μας και να δοθεί λύση άμεσα… Γιατί μπορεί να έρχονται τα πάνω κάτω όταν πρόκειται για ιό αλλά και εμείς όταν πρόκειται για απόστημα φέρνουμε τον κόσμο τούμπα.

Ελπίζω σε συνάντηση και σε δέσμευση για τη σωτηρία των αγγελικών ψυχών που υπηρετούμε.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη φίλη δημοσιογράφο κ. Μένια Κούκου για τη διακριτικότητα να μας παραχωρήσει το μικρόφωνο της εκπομπής έτσι ώστε να ακουστούν και άλλοι γονείς, όπως και για την άψογη ζωντανή μετάδοση από το φωτογράφο, οπερατέρ και διευθυντή φωτογραφίας κ. Γιώργο Γκαζάνη  αλλά και τη βοηθό του κ. Αναστασία Μπογιατζή η οποία γεμάτη συναίσθημα στάθηκε δίπλα στα παιδιά μας με φροντίδα και σεβασμό.

Όπως επίσης και το φίλο, επίσημο μέλος και εθελοντή από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της 4ΑΜΕΑ, κ. Αθανάσιο (Θάνο) Γεωργίου για τις φωτογραφίες.

 

Την εκπομπή μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, δυστυχώς δεν υπάρχει μόνο το απόσπασμα στο youtube, γι’ αυτό και μπορείτε να μας δείτε στο 1:29:30 έως περίπου στο 1:51:40

https://www.alphatv.gr/show/super-katerina/?vtype=player&vid=52988&showId=1314&year=2022

 

Νένα Χρονοπούλου – Μητροπούλου

Περήφανη μητέρα παιδιού ΑμεΑ

Προσφορά αγάπης

Όποια φίλη ή φίλος, θέλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την επίτευξη του σκοπού και των δράσεών μας, μπορεί να καταθέσει στον παρακάτω λογαριασμό όποιο ποσό μπορεί να διαθέσει.
GR6001602650000000085195476 Attica Bank

Μετάβαση στο περιεχόμενο